Thijn Fransman maakte de 1-1.
Thijn Fransman maakte de 1-1. Foto: Marieke Lemmen

5F: Merselo enige ploeg zonder puntverlies, DWSH'18 verrassende nummer twee

Voetbal 589 keer gelezen

Na twee speelronden is Merselo de enige ploeg met een maximale score. De Limburgers wonnen overtuigend bij GVV'57: 0-5. SVS raakte de koppositie kwijt door een duidelijke 4-0 nederlaag bij DWSH'18, dat nu vier punten heeft en op plek twee staat. Titelfavoriet HBV ging met 4-2 onderuit bij Leunen. Astrantia boekte de eerste driepunter van het seizoen.

De ploeg van trainer John van Geenen dankte de overwinning aan zijn zoon Camiel, die tweemaal trefzeker was en ook een assist had. Ook Siem Lubach en Sjors Janssen vonden het net.

Astrantia boekt eerste thuiswinst
Astrantia ontving Menos, dat goed van start ging en met een vlijmscherpe counter over links op een 0-1 voorsprong kwam. Het duurde tot de 40e minuut voordat Astrantia door toedoen van Thijn Fransman met een schot uit de tweede lijn op gelijke hoogte kwam: 1-1. Na rust gingen de mannen van Patrick Pothuizen op jacht naar de overwinning. Na een aantal kansen was het weer Fransman die scoorde, ditmaal uit een goede individuele actie gevolgd door een geplaatst schot (2-1). Een rake vrije trap van invaller Rick Simons zette de eindstand van 3-1 op het bord.