Afgelopen vrijdag werd in het bijzijn van zo'n 75 vrijwilligers het vernieuwde hoofdveld van VV Gassel geopend. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Afgelopen vrijdag werd in het bijzijn van zo'n 75 vrijwilligers het vernieuwde hoofdveld van VV Gassel geopend. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl) Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

'Als VV Gassel willen we stappen zetten, op én buiten het veld'

Voetbal 1.606 keer gelezen

GASSEL | Voetbalvereniging Gassel zit in de lift. De club komt voor het tweede jaar op rij uit in de vierde klasse en opende afgelopen vrijdag het vernieuwde hoofdveld. Dat werd twee dagen later door het vaandelteam van Gassel ingewijd met een overtuigende 3-1 overwinning op Toxandria. "We willen dit seizoen stappen zetten, zowel op als buiten het veld", vertelt hoofdtrainer Dennis Koenders

Door Martijn Schwillens

De driepunter is een mooie meevaller voor Koenders, die bij Gassel een proces wil inzetten waarbij het eerste elftal vooral voetballend stappen zet. "Ik word liever achtste met goed voetbal en dat ik zie dat het team stappen zet, dan dat ik elke wedstrijd achteruit loop en met betonvoetbal als vijfde eindig", verduidelijkt de Cuijkenaar zijn aanpak. "Dus opbouwen van achteruit, niet te snel de lange bal hanteren en altijd verzorgd blijven voetballen, ongeacht de tussenstand. Tegen Juliana Mill ging dat vorige week lange tijd goed, maar creëerden we niets. Tegen Toxandria hebben we het eerste uur goed gevoetbald en uiteindelijk dus ook terecht gewonnen. Ik wil dat mijn spelers over een jaar zeggen: 'Ik ben het afgelopen seizoen beter geworden met Dennis als trainer'."
Koenders begint in Gassel aan zijn tweede klus als hoofdtrainer na eerder coach te zijn geweest bij het zaterdagteam van JVC Cuijk. Hij investeert naar eigen zeggen veel in teambuilding. "Elke training heb ik zestien tot 20 spelers op de training en hetzelfde geldt voor het tweede elftal. Mijn selectie is prima in balans, met veel jongens tussen 25 en 30 jaar, een paar jonge gasten en drie spelers boven de dertig jaar. Doordat we versneld de A1 hebben overgeheveld naar het tweede elftal, krijgen jonge spelers en reserves de mogelijkheid om minuten te maken op zondagochtend en vervolgens aan te sluiten bij het eerste. Daarnaast zijn we gaan werken met een spaarsysteem, zodat we in de winterstop een teamuitje kunnen maken", vertelt Koenders. Want één ding blijft onveranderd, zegt hij: "Gassel blijft Gassel. We doen het dus met eigen jongens. We willen en moeten progressie maken en als elftal blijven groeien, maar handhaving is in principe onze sportieve doelstelling. Daar hebben we ook het spelersmateriaal voor. Gassel is een hechte club, waar iedereen zich betrokken voelt bij de prestaties van het eerste elftal. Maar het is ook de reden dat VV Gassel het als vereniging zo goed voor elkaar heeft."

Eendracht
Het bewijs daarvoor werd afgelopen vrijdag geleverd, toen in het bijzijn van zo'n 75 vrijwilligers het vernieuwde hoofdveld werd geopend. De oude afrastering en ballenvangers zijn vervangen en er zijn nieuwe lichtmasten geplaatst. Ook het straatwerk is aangepakt. De kosten voor de vernieuwing zijn deels gedragen door de Club van 100 en een subsidie van 35.000 euro. Ook de beschadigde grasmat is onder handen genomen. Alles werd in een tijdbestek van dik drie maanden gerealiseerd, mede door de zelfwerkzaamheid van de onderhoudsploeg. "Dat typeert Gassel. Dat een dorp van deze omvang nog zo'n florerende vereniging heeft, is te danken aan al die vrijwilligers die er iets van willen maken. Daar plukken wij als eerste elftal de vruchten van", besluit Koenders.

Programma vierde klasse H:
Achilles Reek    -     SCMH     
VV Gassel    -     Constantia     
Juliana Mill    -     VIOS '38     
SCV '58    -     Festilent     
SES    -     DSV     
SIOL    -     VV De Zwaluw     
Toxandria    -     SV Milsbeek

Stand:
1. Achilles Reek 2-6
2. Juliana Mill 2-6
3. Constantia 2-6
4. De Zwaluw 2-3
5. DSV 2-3
6. SV Milsbeek 2-3
7. SCMH 2-3
8. Gassel 2-3
9. SES 2-3
10. SIOL 2-2
11. VIOS'38 2-1
12. Festilent 2-1
13. Toxandria 2-0
14. SCV'58 2-0

Afgelopen vrijdag werd in het bijzijn van zo'n 75 vrijwilligers het vernieuwde hoofdveld van VV Gassel geopend. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant