SSS'18 verloor tegen ZSV. (archieffoto: Albert Hendriks)

1D: SSS'18 blijft ook in Zeilberg puntloos

Voetbal 388 keer gelezen

SSS'18 heeft het lek nog niet boven, ook na het vierde competitie-duel, ditmaal tegen kampioenskandidaat ZSV, blijven de geelzwarten puntloos. In Zeilberg konden de Overloners andermaal het verschil niet maken en "freewheelden" de thuisclub, bij vlagen ongeïnspireerd, makkelijk naar een 3-1 overwinning.

Dat het een zwaar seizoen zou worden was elke SSS'er wel duidelijk. Promoveren naar de 1e klasse zonder dat er versterkingen te verwelkomen waren deed bij menig supporter al het ergste vermoeden. Echter dat de ouverture van het seizoen zo desastreus uit zou pakken had niemand in Overloon verwacht.
Op bezoek in Zeilberg keken de geelzwarten al na 5 minuten tegen een achterstand aan; de zeer behendige Thijs Meulendijks wist, op de rand van het strafschopgebied, makkelijk weg te draaien bij Rick Alders en schoof oog in oog met Massop de bal beheerst in de rechterhoek. De geplaagde ploeg van Ruud Vermeer wankelde daarna meerder malen en het duurde tot de 20e minuut dat, in de persoon van Frank Hendriks, een schot op het doel van ZSV te noteren viel. Een tweede tegenvaller was het halverwege het uitvallen van de verdienstelijk spelende Hendrik Verstraaten, die door een opgelopen blessure vervangen werd door Hugo Hebben. SSS'18 kreeg in het tweede deel van de eerste helft toch wat meer grip op het spel van het soms nonchalante ZSV en kon met schoten uit de tweede lijn toch af en toe voor wat gevaar zorgen. De grote kansen kreeg echter ZSV maar paal en lat stonden tweemaal een verdubbeling van de voorsprong in de weg.

Gelijksoortig scenario
In de tweede helft herhaalde zich het scenario van de tweede helft; immers ook nu lag na luttele minuten de bal in het net van SSS'18. Een schot van buiten de 16 meter werd al dan niet met de hand geraakt door Maarten Kuunders en caramboleerde onhoudbaar in het doel van Thomas Massop; 2-0.  De wedstrijd kreeg een open karakter en het spel was bij vlagen rommelig en van beide zijde van een bedenkelijk niveau. ZSV leek het wel best te vinden en SSS'18 was niet bij machte om de zeilbergnaren echt het vuur aan de schenen te leggen. Rick Verbruggen en Stan Venhuizen werden gewisseld door respectievelijk Coen van de Ven en Koen Geurts, maar ook zij konden het elftal niet de gewenste impuls geven. Het was uiteindelijk de hardwerkende, maar soms geïsoleerd staande spits Bas Joosten die voor de verassende aansluitingstreffer zorgde. Nadat in de 80e minuut een inzet van Joosten op de paal belande was het voor de goaltjesdief van SSS'18 raak in de 85e minuut. Een voorzet van Frits Lucassen wist Joosten met een geplaatste kopbal in het net te doen belanden en een stuntje hing zowaar in de lucht. ZSV richtte zich echter op en liet het niet tot een Overloons offensief komen; in de slotminuut gooide de thuisclub de deur definitief dicht door een doelpunt van Ron Verlijsdonk.
Komend weekend wacht voor SSS'18 de thuiswedstrijd tegen Geldrop, mogelijk dat dan de eerste punten kunnen worden bijgeschreven.