Theo van den Elzen is 'Topcoach van het Jaar'.
Theo van den Elzen is 'Topcoach van het Jaar'. Foto: IW Zuid-Oost

Hapsenaar Theo van den Elzen nieuwe gezicht Nederlandse Installatiebranche

Algemeen 1.080 keer gelezen

HAPS | Het is op voorspraak van zijn leerlingen dat praktijkinstructeur en leerlingbegeleider Theo van den Elzen van opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost zichzelf 'Topcoach van het Jaar' mag noemen. De praktijkdocent uit Haps is uit ruim 750 voorgedragen kandidaten gekozen tot Topcoach in de categorie opleidingsbedrijven.

Van den Elzen (60) doceert installatietechniek (werktuigbouw) bij opleidingsbedrijf IW Zuid-Oost. Hij werkt nu 13 jaar met aspirant-installatiemonteurs, overwegend in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De jongeren worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. Ze werken tijdens hun opleiding bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school. Van den Elzen geeft les op verschillende IW-locaties in Roermond, Helmond en Cuijk.
Op dit moment werkt Van den Elzen als praktijkinstructeur en als leerlingbegeleider. Hij vindt het in die laatste rol vooral belangrijk om jongeren vertrouwen te schenken. "Ze maken op jonge leeftijd de keuze voor dit vak, vaak nog aan de hand van hun ouders. Zo'n grote keuze is best eng voor zo'n jonge gast. Om er dan ook echt voor te gaan, moet je je als leerling goed voelen bij die beslissing. Ik doe er daarom alles aan om ze vertrouwd te maken met het vak zodat ze snel plezier gaan ervaren in het leren."
OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche, organiseert de TopCoachverkiezing sinds 2016. De organisatie constateert dat, over het algemeen, de waardering van leerlingen voor de kwaliteit van de opleidingen en de begeleiders groot is. Al tijdens de eerste verkiezing in 2016 konden de organisatoren zich verheugen op maar liefst 350 aanmeldingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant