Afbeelding

Couveuse ziekenhuis voor Dierenambulance

Opmerkelijk 264 keer gelezen
BEUGEN - Maasziekenhuis Pantein heeft al enige tijd een nieuwe transportcouveuse voor pas geboren baby’s. Maar wat te doen met de oude couveuse?

[image=304178]

Het antwoord op die vraag had teammanager Monique van Sambeek van afdeling Moeder van het Maasziekenhuis snel gevonden, samen met één van de verpleegkundigen van de afdeling, Truus van Langen. Haar man Hein werkt namelijk als vrijwilliger in hun woonplaats Venray bij de Dierenambulance. Monique: “Eén belletje naar de man van Truus was voldoende. Wij kijken bij vervanging van apparatuur vrijwel altijd of er nog een nuttige bestemming is te vinden voor - in dit geval - de oude couveuse. De Dierenambulance is natuurlijk een prima bestemming!”

Kittens en pups
Hein van Langen nam de geschonken couveuse dinsdag 24 maart graag in ontvangst. “Zeker in deze voorjaarstijd met veel jonge kittens en pups, komt die transportcouveuse voor ons als geroepen. Die dieren kunnen wij nu - indien nodig - perfect warm houden voor transport naar de dierenarts of voor verdere opvang bij het dierenasiel in Smakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant