Afbeelding

Cuijk gaat prostitutiebeleid actualiseren

Algemeen 213 keer gelezen
CUIJK - Door de gemeente Cuijk werd onlangs besloten dat er vooralsnog geen parenclub mag komen in een leegstaande villa op het industrieterrein van Katwijk. De voorliggende vraag van de ondernemer die de club wil realiseren, heeft er wel toe geleid dat de gemeenteraad van Cuijk wordt gevraagd het gemeentelijke prostitutiebeleid te actualiseren.

[image=295457]

Het huidige beleid in Cuijk is al meer dan tien jaar oud. "Wijziging van het beleid vergt een zorgvuldige voorbereiding, omdat de seksbranche gevoelig is voor criminaliteit. Dit wordt benadrukt in de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel. In ons geval ligt het in de rede dit af te stemmen binnen het Land van Cuijk of het basisteam Maas en Leijgraaf, aangezien ook ons huidige beleid in regionaal verband is vastgesteld (Notitie Regionaal Prostitutiebeleid Land van Cuijk). Het beleid zal ook ruimtelijk vertaald worden in de bestemmingsplannen. De gemeenteraad stelt het beleid vast. Dit zou in de tweede helft van 2015 kunnen. Om richting te geven aan het nieuw vast te stellen beleid zal de raad worden gevraagd zich uit te spreken over het maximum aantal seksbedrijven en prostitutiebedrijven", aldus het Cuijkse college van B en W. Parenclubs vallen ook onder de huidige prostitutiewetgeving.

Stappen
Cuijk heeft tot op heden één seksclub binnen de gemeentegrenzen. Het gaat om Club Noblesse in Haps. In de gemeente Grave worden overigens momenteel stappen gezet om in de toekomst de vestiging van een seksclub onder voorwaarden mogelijk te maken. Hierover wordt in januari 2015 een besluit genomen. Tot nu toe geldt in Grave een nulbeleid.

Meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 16 december.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant