Afbeelding

Spareribs van Hermanussen op het Binnenhof

Opmerkelijk 142 keer gelezen
CUIJK / OVERASSELT - Het is al jaren een traditie: de afsluitende barbecue voor Kamerleden op het Binnenhof in Den Haag. De eervolle taak om de politici vleesgerechten te serveren was begin juli weggelegd voor Keurslagerij & Catering William Hermanussen met vestigingen in Cuijk en Overasselt.

[image=284495]

De parlementaire BBQ is een initiatief van het COV en Nepluvi en luidt elk jaar het zomerreces in. Een flinke klus voor de Cuijkse keurslager, want maar liefst 375 gasten lieten zich de spareribs en andere vleeshapjes wel gevallen. De spareribs gingen er in bij de landelijke politici. Van de 55 kilo die Hermanussen in Den Haag op het rooster legde, was bijna niets meer over.
William en Irma Hermanussen konden de politieke elite laten ervaren waarom ze eerder dit jaar waren bekroond als winnaar van de Spare Ribs Trophy 2014. Ze ontvingen de prestigieuze prijs na een voorselectie, finaleronde en de aankop door een mysteriguest. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee, zoals smaak, geur, kleur en zelfs het ‘uiterlijk’.
De spareribs zijn heerlijk om op de BBQ te bereiden, maar kunnen ook in de magnetron of oven opgewarmd worden als de weergoden even niet meewerken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant