Afbeelding

'Begin 2014 nieuwe visie centrum Cuijk'

Centrum 45 keer gelezen
CUIJK - De gemeente Cuijk wil nog voor het einde van de huidige raadsperiode met een nieuwe toekomstvisie voor het centrum van Cuijk komen. “Als de raad bij de begrotingsbehandeling instemt, kan de visie er begin 2014 al liggen”, aldus wethouder Arthur Baudet (D66).

[image=247076]

Baudet stelt dat de toekomstvisie (‘beter gezegd een helicopterview’) een blauwdruk moet worden ‘voor hoe het Cuijkse centrum er over een paar jaar uit moeten komen te zien’. Baudet: “Daarom moet het geen visiedocument worden dat door de lokale ondernemers zelf of door een wethouder wordt opgesteld, maar door een zogeheten ‘autoriteit’, iemand die boven alle partijen staat en die niet bij voorbaat weerstand oproept.”

Uitdagingen
Het visiestuk moet de naam ‘Compact Centrum Cuijk’ dragen. Een niet toevallig gekozen naam, weet Baudet. “Er komt minder detailhandel. Leegstand moet dus op een andere manier worden ingevuld, bijvoorbeeld door herlocatie van bepaalde winkels en alternatieve invullingen, zoals groen of woningbouw. Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk al een boel projecten in het centrum opgepakt: Kerkplein en Kerkstraat, de Maasboulevard, Dienstenas en er is een begin gemaakt met de Cuijkse Cantheelen. Daarmee is echter nog geen passend antwoord gegeven op tal van vraagstukken: Hoe pakken we de leegstand van panden aan? En waar liggen de grootste kansen voor het centrum: detailhandel, recreatie en toerisme, horeca. Of juist heel ergens anders. Daarom moet er een helicopterview komen. Het moet geen politieke issue worden, maar een breed gedragen uitgewerkte visie, een houvast waarmee het (volgend) college, de centrummanager, ondernemersvereniging en pandeigenaren uit de voeten kunnen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant