'Eigen Kweek' is een initiatief van zeven Langenbomers.
'Eigen Kweek' is een initiatief van zeven Langenbomers.

Langenboom richt inkoopcollectief op

Opmerkelijk 224 keer gelezen

LANGENBOOM | Zeven inwoners van Langenboom hebben de stichting 'Eigen Kweek' opgericht. Dit zogeheten 'nieuwerwetse inkoopcollectief' moet ervoor zorgen dat het dorp gezamenlijk zaken inkoopt. "We gaan Langenbomers verzamelen en als groep flinke kortingen bedingen bij verschillende aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan energie en internetabonnementen. Maar misschien ook wel fietsen of winterbanden", aldus de initiatiefnemers.

"Er zijn momenteel al gesprekken met verschillende aanbieders", vervolgt het zevental. "Als die gesprekken zijn afgerond wordt het eerste initiatief bekendgemaakt. En dat belooft meteen een klapper te worden. Daarmee kunnen veel Langenbomers tot honderden euro's besparen! Natuurlijk is persoonlijk voordeel leuk meegenomen. Maar we vinden het minstens zo belangrijk om samen iets voor ons dorp te doen. Vanuit die ambitie is ons plan geboren. Daarom wordt een deel van de besparing gebruikt om Langenboom nog leefbaarder en duurzamer te maken. Dat kan bijvoorbeeld verfraaiing van het straatbeeld zijn tijdens de kerstdagen. Maar we dromen eigenlijk nog veel groter. Wij zouden het bijvoorbeeld fantastisch vinden als over enkele jaren Langenboom zelfvoorzienend is dankzij energie van een windmolen die we samen mogelijk hebben gemaakt."

Door én voor
'Eigen kweek' is een initiatief van Ivonne van der Horst, Eric Nabuurs, Wouter Weijens, Bo Pennings, Frank van Diepenbeek, Wim Wijdeven en Bart Meulepas. "De doelstelling is dat het snel wordt omarmd door alle Langenbomers. Hoe meer mensen er meedoen, hoe beter de collectieve deals. En betere deals betekent meer voordeel voor jou en voor Langenboom. Win-win dus!"
Meer informatie via de site www.eigenkweeklangenboom.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant