Recordpoging langste wollen sjaal breiden tijdens Schaapscheerdersfeest in Mill.
Recordpoging langste wollen sjaal breiden tijdens Schaapscheerdersfeest in Mill.

Recordpoging: langste wollen sjaal van Land van Cuijk

Opmerkelijk 142 keer gelezen

MILL | Bij Belevingsboerderij De Nieuwenhof in Mill wordt vanaf 5 juni, tijdens het schaapscheerdersfeest en wolfestival, een poging gewaagd om de langste wollen sjaal van het land van Cuijk te breien en een poging gedaan om het wereldrecord te verbreken. Daarvoor hebben we minimaal 3500 meter sjaal nodig.

"Hou je van breien, heb je nog ergens wat restjes wol en breipennen? Kom dan aansluiten bij De Nieuwenhof op 5 juni. Dan gaan we een poging doen", vertelt Marianne van Heijningen van de Millse Belevingsboerderij. "Breipennen zijn ook te leen. En of je nu vijf minuten of vijf uur wilt breien, alles is prima. Iedereen kan meedoen van 1 tot 99 jaar of ouder.

Evenement
Schaapscheerdersfeest en wolfestival is een sfeervol en gratis toegankelijk evenement, waar tussen 11.00 en 17.00 uur schapen geschoren worden, live muziek is, fairtrade (bio) koffie wordt geschonken. Op die dag worden tevens acht Trappistenbieren van La Trappe geserveerd. Marianne lacht tot slot: "Na het schaapscheerdersfeest gaat het breien gewoon door. Elke dag van 11.00 tot 17.00 uur en wie weet zetten we Mill al breiend op de internationale kaart?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant