Afbeelding

Cuijk houdt vast aan duurste centrumplannen

Centrum 351 keer gelezen

CUIJK | Het Cuijkse college B en W wil vooralsnog vasthouden aan de meest ambitieuze en dus duurste variant voor de herinrichting van het winkelhart van Cuijk. Wethouder Jos Nielen (CDA) gaat de gemeenteraad vragen in te stemmen met een extra uitgave van ruim drie miljoen euro om deze plannen uit te kunnen voeren.

De zogeheten 'ambitievariant 1' voor het centrum moet zo'n 6,5 miljoen euro gaan kosten, maar er is 3,5 miljoen euro begroot. Bij deze variant wordt het centrum op grootschalige wijze onder handen genomen. Het Louis Jansenplein moet een 'verbinding' worden tussen de Molenstraat en de rest van het centrum. Er komen waterpartijen en steppingstones en ook de bestrating wordt flink aangepakt. Tevens wordt het centrum 'vriendelijker' voor voetgangers.
Er liggen in totaal vier ambitievarianten voor, met een kostenplaatje uiteenlopend van ruim drie miljoen euro (minimumvariant) tot 6,5 miljoen (meest ambitieus). "Wat nu voorligt is de uitvoering van de wens van de gemeenteraad om met een aantal varianten een inhoudelijke uitwerking aan de raad voor te leggen. Deze uitwerking is ook gekoppeld aan de kosten per variant. Bij het aanbieden van de kadernota zal in ieder geval de keuze van de gemeenteraad in financiële zin verwerkt worden. Op dat moment kan er een integrale afweging gemaakt worden, waarbij inzichtelijk is wat de consequenties voor deze plannen, maar ook voor andere wensen, voor het meerjarenperspectief zal zijn", aldus een woordvoerder van de gemeente Cuijk.

Besluitvorming
De gemeenteraad neemt op maandag 18 april een besluit met welke variant en dus welk bedrag wethouder Nielen aan de slag kan bij het opstellen van de kadernota. Een raadsmeerderheid van SP, ABC, VVD en D66 gaf in december al aan zich niet te kunnen vinden in het kostenplaatje van 6,5 miljoen euro. De vier partijen willen dat de gemeente geen greep zal doen uit de algemene reserves, maar B en W willen voorlopig niets uitsluiten. "Dat is op dit moment nog niet aan de orde, omdat de voorbereidingen voor het opstellen van de kadernota nog moeten beginnen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Illustratie van hoe het Louis Jansenplein in de toekomst moet worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant