De Aldi-supermarkt gaat verhuizen naar het Zwaanplein in Cuijk.
De Aldi-supermarkt gaat verhuizen naar het Zwaanplein in Cuijk.

'Verplaatsing Aldi naar Zwaanplein is gewogen risico'

Centrum 711 keer gelezen

CUIJK | De verhuizing van de Aldi-supermarkt van de Kaneelstraat naar het Zwaanplein in Cuijk is volgens centrumwethouder Jos Nielen 'een gewogen risico geweest'. "Wij zijn ervan overtuigd dat een supermarkt op dat plein juist de kracht van het centrum zal versterken."

Critici van deze plannen, die drie weken geleden door de raad werden goedgekeurd, vrezen dat de verhuizing ertoe leidt dat de Emté minder consumenten zal trekken en het uiteindelijk (daardoor) voor gezien moet houden. Dat zou vervolgens ook een negatief effect hebben op andere ondernemers in winkelcentrum Maasburg. "Uiteraard hebben wij ook die signalen ontvangen, maar onderzoeken wijzen juist uit dat een supermarkt in de aanloop van het centrum, zoals het Zwaanplein, ervoor zorgt dat er meer consumenten na de boodschappen juist het centrum zullen inlopen. Het is een gewogen risico geweest. Wij denken dat met de Aldi een trekker komt die het centrum verder zal versterken."
De Aldi aasde in eerste instantie op nieuwbouw aan De Strip (op bedrijventerrein De Beijerd en 't Riet). "Maar we hebben direct aangegeven dat dat voor ons geen optie is", aldus Nielen. "Ook een bioscoop op die locatie is strijdig met de duurzame verstedelijking die wij voorstaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant