'Een levendig centrum is ook van belang voor Waterlinie-gebied.'
'Een levendig centrum is ook van belang voor Waterlinie-gebied.'

'Detailhandel in de binnenstad van groot belang'

Centrum 99 keer gelezen

GRAVE | Behoud van een sterk centrum in Grave, dat is de insteek van inspreker Rolf Schouten in de commissie Ruimte op 17 mei: "Concentratie van detailhandel in de binnenstad is van belang voor ondernemers en klanten." Schouten treedt op als woordvoerder van het Centrummanagement, ondernemers verenigd in Graveon en Wijkraad. "We zijn niet tegen meer detailhandel", betoogt hij, "maar stel alles in het werk om dat in de binnenstad te realiseren."

Door Annelies Graafsma

Lokale Partij Grave (LPG), VPGrave, Trots en Keerpunt spreken zich duidelijk uit voor de visie van de ondernemers. Het CDA vindt het te vroeg.
Aanleiding voor de discussie zijn de plannen voor het Waterlinie-gebied, tussen de N324 en de Maas. Op het voormalige Maertensterrein was een grote supermarkt gepland. Het onderwerp leeft. Bij een presentatie op 10 mei waren ruim 150 belangstellenden aanwezig. "We kunnen nu alleen de grote lijnen laten zien", zei Krijn Goudzwaard van Grond en Bouw Bedrijf (GBB) toen in zijn inleiding. Hij benadrukte dat het hele gebied -van brug tot aan haven- een metamorfose zal ondergaan. De projectontwikkelaar wil een impressie van de vesting terug laten komen in het gebiedsontwerp en het contact met de Maas beter vormgeven. "Want de vesting Grave is ook een Maasstad", aldus GBB.
Stedenbouwkundige Van Kerkoerle benadrukte het belang van een levendig, centrum voor het Waterlinie-gebied. Dit sluit aan bij nieuw landelijk beleid dat stelt dat gemeenten zorg moeten dragen dat detailhandel in de binnensteden blijft. Wethouder Eric Daandels (CDA) gaf eerder aan, onder strikte voorwaarden, mee te willen werken aan verplaatsing van Nettorama of Lidl naar het Maertensterrein. Hij wil nu eerst nader onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant