Met de vastenactie kon Stichting GESP boeken en leermiddelen aanschaffen voor een school in Nicaragua.
Met de vastenactie kon Stichting GESP boeken en leermiddelen aanschaffen voor een school in Nicaragua.

Vastendoosjes Ven-Zelderheide voor basisschool in Nicaragua

Opmerkelijk 185 keer gelezen

VEN-ZELDERHEIDE | Wat in het vat zit, verzuurt niet. Dat geldt ook met de besteding van de opbrengst van de vastendoosjes die kinderen van basisschool De Vonder in Ven-Zelderheide in 2015 bij elkaar haalden. Via de Stichting GESP kwam dit geld terecht bij een school in San Pedro de Lóvago in Nicaragua voor de aanschaf van boeken en leermiddelen.

"Tijdens ons werkbezoek eind februari hebben we deze besteding afgesproken met Yaris Vivas. Zij is de onderwijzeres van de plattelandsschool in comarca El Empalme. Deze comarca (kleine buurtschap) ligt in het buitengebied van San Pedro. Deze school was onderdeel van het project 'alle kinderen naar school' en de gift kwam overeen met de gevraagde schoolspullen", vertelt Jo Opsteegh van GESP. "De school heet nu Los Hermanos de Gennep. Vertaald is dat Broeders en Zusters van Gennep. Deze naam toont onze verbondenheid aan. "
Tijdens de vastenactie haalden de kinderen van De Vonder vorig jaar gezamenlijk 359,36 euro op. Opsteegh: "We proberen voor de giften altijd een passend project te vinden. Dat moet een vraag vanuit San Pedro de Lóvago zijn. Samenwerken is ons devies en dat werkt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant