Pop-up shop event, met onder andere opening van Galerie ART(S), heeft centrum Grave een boost gegeven.
Pop-up shop event, met onder andere opening van Galerie ART(S), heeft centrum Grave een boost gegeven.

Pop-up shop event heeft centrum Grave boost gegeven: 'En dat blijft zo!'

Centrum 187 keer gelezen

GRAVE | "Het winkelgebied in Grave was de afgelopen weken completer dan ooit! En dat blijft!" Dat laten The Young Talent Group en Vastgoedgroep Grave weten. Beiden partijen organiseerden de afgelopen weken het pop-up shop event in het oude centrum van het Maasstadje.

Eigenlijk zouden de pop-up shops en etalages na 27 augustus uit het Graafse straatbeeld zijn verdwenen, maar Ellen Bloemen van The Young Talent Group heeft goed nieuws. "Een aantal deelnemers zet in samenspraak met de pandeigenaar hun zaak voort. Zo kunnen vakantiegangers als ze terug zijn nog de hele maand september een kijkje nemen bij tinnegieter Rob van Veen op Rogstraat 22. De buren – het 'zusje' van Compagnie Maritiem – blijven ook met Atelier 24. Lekker snuffelen kan nog steeds bij de Fahari Foundation, die op Klinkerstraat 22 spulletjes blijven verkopen ten behoeve van het geestelijk en lichamelijk welzijn van ruim vijftig kinderen in Kenia."

Nieuwe winkels
En dat is nog niet alles, vult Tom Schouten van de Vastgoedgroep Grave aan. "Jacco Arts die met zijn unieke kunstgalerie te vinden is op Klinkerstraat 9 maakt binnenkort zijn verdere toekomstplannen bekend. Willem Aalbers mag de deuren van zijn brocante pop-up shop op Rogstraat 15 dan wel sluiten, maar hier komt meteen al een nieuwe winkel. De jonge onderneemster Maud Parie vestigt zich op deze plek definitief met haar damesmode winkel: blog en webshop Parie Identity in Grave. Daarnaast is het de bedoeling dat informatieve etalages - zoals die van de gemeente Grave op Rogstraat 23 – een blijvende plaats krijgen in het Graafse centrum, zodat iedereen alle nieuwe ontwikkelingen op de voet kan volgen."
Schouten kijkt ook al vooruit. "Er worden door de Vastgoedgroep Grave ook alweer voorbereidingen getroffen voor nieuwe pop-ups in Grave."

'Weer meer op de kaart'
Trots vertelt Bloemen: "Tijdens de evaluatie met de Vastgoedgroep Grave hebben we echt kunnen concluderen dat dit project het centrum van Grave weer meer op de kaart heeft gezet. Positieve ontwikkelingen, waarmee Grave zich blijft profileren."
Schouten besluit: "Zo komen er ook maar liefst vier nieuwe ondernemers aan en staan er verbouwingen van bestaande zaken op stapel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant