Piet Paulusma beschermheer Kuukse elfkroegetocht.
Piet Paulusma beschermheer Kuukse elfkroegetocht.

Piet Paulusma beschermheer 32ste Kuukse elfkroegetocht

  •   keer gelezen   Carnaval

CUIJK | Voor de 32ste editie van de Kuukse elfkroegetocht heeft de organisatie weerman Piet Paulusma gestrikt als beschermheer van het evenement.

Afgelopen jaar was het tijdens de 31ste editie bar weer. Met Nederlands beste, gezelligste en meest geliefde weerman als beschermheer en het bijpassende thema 'Weergaloos' zijn volgens de Commissie alle ingrediënten aanwezig voor mooi weer tijdens de 32ste Kuukse elfkroegetocht, op dinsdag 28 februari. "Na zoveel nattigheid kwamen we al snel bij Piet uit. We zijn er trots op dat hij onze beschermheer wil zijn", geeft commissie-voorzitter Wout Mulders aan. "Ik vind het een hele eer", stelt Paulusma zelf.

Specifieke weersomstandigheden
Het is de bedoeling dat de weerman van SBS6 in de aanloop naar het evenement deelnemers onder meer gaat voorzien van specifieke weersvoorspellingen voor het centrum van Cuijk. Paulusma is ook adviseur van de echte Friesche elfstedentocht, het grote voorbeeld van de carnavalsvariant. Ook in die hoedanigheid zal hij een rol gaan spelen in de tocht langs de elf Cuijkse stempelkroegen.
De stempelkaartverkoop voor de 32ste Kuukse elfkroegetocht start op zaterdag 28 januari om 20.11 uur in de Cuijkse kroegen. Op die avond is ook het Uur van Toebes. Op die lokale feestavond strijden de wedstrijdrijders van de komende editie voor hun startplek en wordt de steen van de winnaars van afgelopen jaar in de Muur van Toebes gelegd. Op zondagochtend 29 januari om 11.11 uur start ook de online verkoop, via www.elfkroegetocht.nl. Prijs voor een entreebewijs is in beide gevallen 11 euro.

Meer berichten