BCV De Geitenbok heeft een oude traditie van stal gehaald. (foto: Bas Delhij)
BCV De Geitenbok heeft een oude traditie van stal gehaald. (foto: Bas Delhij)

BCV De Geitenbok haalt oude traditie van stal: Worsttouwtrekken

  •   keer gelezen   Carnaval

BOXMEER | BCV De Geitenbok viert dit jaar haar 66-jarig jubileum en heeft mede daarom een succesvolle formule uit het verleden van stal gehaald: het Worsttouwtrekken. Onder de noemer Worsttouwtrekken 2.0 zijn initiatiefnemers Thomas van Dinter en Bram Peters begonnen om op carnavalsdinsdag 28 februari het touwtrekken te organiseren.

De laatste keer dat er getrokken werd tijdens carnaval is inmiddels alweer negen jaar geleden. Het touwtrekken is voor jong en oud, met in principe twee categorieën: 'mannen en vrouwen'. En als er veel animo voor is, komt er een extra categorie voor kinderen jonger dan 14 jaar. De hoofdprijs is 250 euro, maar er zijn ook prijzen voor de snelste trek en het mooist verklede team. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven, er is een schminkhoek en er zijn diverse springkussens. "Het zou natuurlijk geweldig zijn als de oude bekende teams van vroeger zich inschrijven en de strijd aangaan met de nieuwe teams", vertelt Thomas.
Meedoen kan! Schrijf je in als vriendengroep, collega's of sportvereniging via www.degeitenbok.nl of Facebook (Worsttouwtrekken 2.0).

Meer berichten