De Well-lichtoptocht beleeft maandag 27 februari de 15e editie.
De Well-lichtoptocht beleeft maandag 27 februari de 15e editie.

Well-lichtoptocht: 'Well weer lichtjesstad'

  •   keer gelezen   Carnaval

WELL | Op maandag 27 februari zal het dorp Well weer omgetoverd worden tot een kleine 'lichtjesstad'. Alle straatverlichting wordt gedoofd, zodat de Well-lichtoptocht voor de vijftiende keer door de aardedonkere straten kan trekken. In de Well-lichtoptocht, in de regio inmiddels bekend als een optocht van hoogwaardige kwaliteit, zijn creaties en deelnemers op spectaculaire en soms op vertederende wijze verlicht.

Iedereen is welkom om te kunnen genieten van een avond vol sfeer en gezelligheid. Het startsein wordt om 19.00 uur gegeven door middel van het afschieten van een lichtkogel. De optocht zal rond 21.00 uur eindigen. De toegang tot deze optocht is gratis, maar wel wordt hier vooraf gegaan met een zogenaamde 'klingelbuul'. Een groep enthousiaste vrijwilligers zal middels de opvoering van 'n kort toneelspel en voorzien van mooie sfeerverlichting, de 'klingelbuul' aankondigen. "U kunt hierin dan een vrijwillige bijdrage geven, die ten goede zal komen aan de deelnemers. Presentatoren zorgen op vijf plaatsen langs de route voor passend commentaar op de voorbijtrekkende deelnemers uit de hele regio. Om de hoge kwaliteit van de lichtoptocht te waarborgen, zijn er dit jaar wederom maximaal 60 startplaatsen afgegeven, waaronder ook nu weer nieuwe deelnemers", aldus de organisatie.
Met in totaal ruim 1000 deelnemers zullen zo'n vele duizenden lampjes door de donkere straten trekken, wat garant zal staan voor verrassend mooie effecten! Alle creaties worden door een deskundige jury beoordeeld. Er zijn vier categorieën, te onderscheiden in: enkelingen, kleine groepen, grote groepen en wagens.

Route
De route is Papenbeek, Kasteellaan, bij Vink linksaf Sterrenbos, Weverstraat. Op het einde linksaf Klokkemakerstraat, 't Zand en Sterrenbos, Elb. Franssenstr waarna ontbinding.
Een gezellige en sfeervolle lichtoptocht hoort natuurlijk op passende manier vervolgd te worden, wat dan ook gebeurt in de vorm van een 'lichtjesbal' in MFC de Buun. Entreekaartjes hiervoor zijn te bestellen via onze website, maar ook aan de dagkassa. Let wel: vol is vol. Op het lichtjesbal vindt dan de prijsuitreiking plaats, met daarbij ook een publieksprijs. Wie vanuit het publiek de juiste winnaar heeft voorspeld, maakt kans op een weekeindje vakantiepark Center Parcs 'Limburgse Peel' in America. DJ Frans zal zorg dragen voor een passende sfeer en rond 23.30 uur zal nog een gastoptreden plaatsvinden van 'Wahnsinn'
Voor meer informatie, kijk dan op de website www.maasjoerts.nl, de Facebookpagina van 'CV de Maasjoerts' of volg alles op twitter via @lichtjesoptocht.


Meer berichten