De Kienderoptocht in Gennep beleeft dinsdag 28 februari de elfde editie.
De Kienderoptocht in Gennep beleeft dinsdag 28 februari de elfde editie.

Kienderoptocht Gennep viert elfde jubileum

  •   keer gelezen   Carnaval

GENNEP | Zoals elk jaar is weer op carnavalsdinsdag de traditionele Kienderoptocht, die gezamenlijk wordt georganiseerd door Jong Nederland, de Coloradokevers, 't Bombakkes en de Waggelaars. Dit jaar is een speciaal jaar, want de Kienderoptocht bestaat elf jaar. De jubileumoptocht trekt dinsdag 28 februari vanaf 12.00 uur door de straten van Gennep.

"Elk jaar wordt de Kienderoptocht groter. Het eerste jaar stonden we nog met een stuk of twintig kinderen bij het stadhuis met ongeveer twaalf karren, skelters, bolderkarren en loopgroepen", aldus Ruud Verstegen namens de organisatie. "Vorig jaar stonden wij op de markt met meer dan 100 kinderen, ondanks dat we vorig jaar geen geluk hebben gehad met het weer. Dit jaar hopen we dus op superweer, zodat de creaties van de kinderen weer mooi naar voren komen. De prijzen van vorig jaar waren ook allemaal weer super. Deze worden dit jaar voor het laatst verzorgd door Henri Geurts, die we hier erg dankbaar voor zijn. We hopen dat we dit jaar met een nóg groter aantal deelnemers te kunnen starten dan voorgaande jaren, want we groeien nog elk jaar."

Meedoen?
De inschrijving voor de Kienderoptocht is nog open. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven via www.jngennep.nl. Op de website staat ook meer informatie over de optocht, die vanaf de Markt loopt via de Zandstraat, Middelweg/Steendalerstraat, Prinses Marijkestraat, Picardie en eindigt op het plein bij Pica Mare. Aansluitend is het Sjoenkelfest met spellen voor jong en oud en de prijsuitreiking.

Meer berichten