Pronkzittingen c.v. de Bokken 'vol verrassingen'

  •   keer gelezen   Carnaval

SINT HUBERT | Op vrijdag 19- en zaterdag 20 januari '17 werden voor het 46e jaar de pronkzittingen van carnavalsvereniging de Bokken gehouden in een wederom schitterend aangeklede Jachthoorn (het kloppend hart) in Sint Hubert. De dagelijkse beslommeringen van prins Han d'n urste en prinses Annemieke, met hun gevolg, waren met enige regelmaat een gewillig onderwerp voor de diverse optredens van deze avonden. Zij konden dit allemaal over zich heen laten komen rustig zittend in de geheel "opgepimpte" Prinsenbak.

Beide avonden kwamen de prinsenparen (prins Han I en prinses Annemieke samen met jeugdprins Geert en jeugdprinses Chrisje) met hun gevolg en "Schup & Schoeffel", begeleid door Engsele met de buutmars, stipt op tijd de zaal binnen. Hierna heette de voorzitter van c.v. de Bokken, Paul van de Wiel, het college van B&W, de zusterverenigingen, genodigden, ereleden van c.v. de Bokken en het publiek welkom en stelde beide prinsenparen met hun gevolg voor waarna prins Han d'n urste en prinses Annemieke hun proclamatie voorlazen. Daarna nam presentator Huib Kessels het woord over. Huib wist beide avonden, op gevatte - en humoristische wijze, de presentatie van het volle programma in een vlot tempo op zich te nemen.

De eerste verrassing voor het prinsenpaar was een mooie videoboodschap van hun beide zoontjes: "veel plezier mamma en pappa en pappa niet te veel biertjes drinken".                 De "Bokkenpootjes" openden vervolgens het programma op vrijdag met hun gardedans en op de zaterdag met een mooie "Smurfen"showdans de avond. De trainster van de "Bokkenpootjes", Auke Lamers (grote Smurf), werd in de bloemetjes gezet en kreeg ook nog een presentje van de meiden. Hierna ging SJBS (Stichting Jeugdbelangen Sint Hubert) de strijd aan met het prinsenpaar en hun gevolg middels het spelen van enkele welbekende spellen van Koningsdag. Die "strijd" werd uiteindelijk glorieus gewonnen door het Prinsenpaar met een picknick van SJBS als beloning. Daarna zong "de Selectie" de winnende schlager van 't Bokkenriek.  Op de vrijdag zorgde dit door een verrassend gastoptreden van "superman" voor veel hilariteit. Vervolgens kwamen de teamgenoten van narrin Emmy die met een leuk filmpje lieten zien hoe  het eraan toegaat voor -, tijdens - en na een voetbalwedstrijd van de Willy's. Gevolgd door het tweede verrassende optreden van de avond voor het prinsenpaar "de Kliek van Annemiek." Met woordgrappen en stevige oneliners over het prinsenpaar en hun gevolg wisten zij menig lachsalvo maar ook een "ohh en ahh" bij het publiek te ontlokken. "Schup & Schoeffel" bracht dit jaar weer een perfect en met veel passie uitgevoerde gardedans op de planken. "Ongekend en inmiddels bekend met veel waardering vanuit de regio". Iets waar c.v. de Bokken erg trots op is.

Op vrijdagavond kwamen David en Bianca Konings als Grad en Grada met hun complete gevolg (incl. de Politie / mr. TyRap) te voorschijn. Het 35e (of nie Tiny?) boerenbruidspaar van c.v. de Bokken. Een stralend boerenpaar uit het Edelhert waar we op carnavalsmaandag de boerenbruiloft mee gaan beleven.

Direct na de pauze was er een optreden van "meer Piemels de man" met "gevarendriehoek". Deze vriendinnen van narrin Emmy wisten haar compleet te verrassen met een leuk filmpje gevolgd door een a capella liedje en dansje wat Emmy niet alleen rode wangetjes maar ook rode oortjes bezorgde. Waarna het bekendmaken van de Superbok 2018 door voorzitter Paul van de Wiel van c.v. de Bokken volgde. Elly Hartjes - Wientjes werd in het zonnetje gezet en onderscheiden met de titel "Superbok 2018" als blijk van waardering voor het al tientallen jaren verrichten van een waslijst aan vrijwilligerswerk in Sint Hubert. Vervolgens kwam de derde verrassingsact, "de Surpise Act", voor het prinsenpaar op het podium.

De zussen, Marieke en Gertie, deden enkele leuke dansjes, die ze in hun jeugdjaren samen met hun zus Annemieke voor de familie opvoerden, nog eens dunnetjes over. Dat Annemieke deze nog goed kende liet ze ook zien door zelf bij het laatste stukje mee te dansen. Gevold door "Net Anders". Beide "dames" wisten met hun act als solliciterende stewardessen, tijdens vlucht N-264, de lachers op hun hand te krijgen. Waarna 't Kreatief met een interactieve quiz narrin Emmy wist te verrassen. De aanwezigen konden met behulp van meerkeuzevragen zo kennis nemen van Emmy's hobby's en haar activiteiten als leidster bij 't Kreatief. Gevolgd door de meiden van "Six-Teen" die met een mooie en goed uitgevoerde dans, op Mexicaanse wijze, een "ode aan de doden" brachten. Vervolgens was het de beurt aan "Theyke", dit jaar als blaasmuzikant. Hoestend en proestend wist hij het publiek in de zaal te boeien met leuke woordspelingen en anekdotes uit zijn carrière als lid van Blaasvaak. Als laatste was het woord (welk?) aan De Daltons die weer met enkele leuke korte sketches het publiek wisten te vermaken waarbij er in de slotact meer in als onder de hoed bleek te zitten.

Als afsluiting van beide avonden kwamen alle deelnemers nog één maal op het podium voor de finale. Voorzitter Paul van de Wiel bedankte iedereen voor het mogelijk maken van de twee geslaagde avonden en Huib Kessels voor het presenteren. Het waren tevens de laatste pronkzittingen voor Huib als presentator, waarvoor hij nogmaals werd bedankt. Wie weet zien we Huib volgend jaar terug in een andere hoedanigheid op het podium?

Tot slot verliet iedereen gezamenlijk in polonaise het podium om op de zaterdag nog lekker door te feesten tijdens de "after party" waarvoor de Pick-Up-Club de muziek verzorgde.

De pronkzittingen van c.v. de Bokken werden beide avonden op uitstekende wijze muzikaal ondersteund door Engsele (aangevuld met enkele leden van harmonie Ons Genoegen). Met hun muzikale omlijsting zorgden zij ervoor dat het programma soepel verliep. Zo zie je maar: "Samen werken doet elkaar versterken",

Deelnemers, "Sjouwbokken", Atlantic Power (licht en geluid), "de Jachthoorn", vrijwilligers en natuurlijk het publiek, allemaal bedankt. Het waren twee verrassende -, vermakelijke - en goed verzorgde avonden waar het prinsenpaar en hun gevolg en wij als c.v. de Bokken met veel plezier op terugkijken.

Iedereen een fijne carnaval en tot volgend jaar. Alaaf!

Foto's van beide pronkzitting avonden zijn te bekijken op de website van c.v. de Bokken www.debokken.nl

Meer berichten