Roy van Eck wint de Metworst 2019

  •   keer gelezen   Carnaval

VORTUM-MULLEM | Roy van Eck mag zich een jaar lang Koning van de Metworst noemen. De 23-jarige ruiter won maandag de befaamde paardenrace in het Vortumsveld. De rennen liepen wat vertraging op door het onstuimige weer. Even was het spannend of de race überhaupt wel door zou gaan. 

Met de welbekende woorden "En zè zien los!" brak maandagochtend de strijd los. Het publiek trotseerde de harde wind en een aantal fikse regenbuien om de zestien ruiters te zien strijden. 

De eerste rit werd gewonnen door Rens Verbert. Jelle van Kempen viel af. Vervolgens versloeg Roy van Eck Nick Peters in de derde rit. Daarna was het de beurt aan Lucas de Bruin en Adwin Schaap. De Bruin won. Tijdens de vierde rit weigerde het paard van Ryan Troost dienst. Daardoor pakte Tim Hendriks de winst. De zesde rit werd gewonnen door Kenny Knuiman. Hij reed tegen Mees Gerrits, met zijn twaalf jaar de jongste deelnemer. Luuk van den Bosch versloeg in de zevende rit Rick van Els. Metworstkoning van 2018, Gijs Snijders, verloor in de laatste rit van Bart de Kort. Tijdens de halve finales bleven Roy van Eck, Bart de Kort (23) en Lucas de Bruin (14) over. Zij gingen in de finale de strijd met elkaar aan.

Roy van Eck
Metworstkoning van 2019, Roy van Eck deed dit jaar voor de elfde keer mee. Hij werd tweede in de finale van 2016. Hij reed op een volbloed paard. Hij vierde groot feest bij zijn clubhuis Riche. Van Eck rijdt als amateurjockey koersen in Europa en is daarnaast eigenaar en trainer van zijn eigen stal. Zijn vader Frank van Eck werd in 1992 Metworstkoning. 

Knollenrit
Uiteraard werd ook dit jaar weer de Knollenrit gereden. Debutant Freek van den Bosch werd de onbetwiste winnaar. Het was een spannende finalestrijd tussen hem en Mitchel Lemmens. 

Meer berichten