De jaarlijkse carnavalsoptocht door het centrum van Cuijk is één van de activiteiten van Karnavalsgezelschap De Nölers.
De jaarlijkse carnavalsoptocht door het centrum van Cuijk is één van de activiteiten van Karnavalsgezelschap De Nölers. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Cuijkse carnavalsclub De Nölers lijkt weer toekomst te hebben

  •   keer gelezen   Carnaval

CUIJK | De grootste problemen bij karnavalsgezelschap De Nölers in Cuijk lijken van de baan nu tijdens een extra algemene ledenvergadering (ALV) op woensdag meerdere leden zich hebben gemeld voor een bestuursfunctie. "De eerste stappen zijn nu gezet", benadrukt president Barry Kaal van De Nölers.

Door Martijn Schwillens

Het voortbestaan van De Nölers was in acuut gevaar gekomen doordat door verschillende omstandigheden het bestuur nog maar vier leden kende. Bovendien kampt de 70-jarige carnavalsvereniging met een geldtekort. "We hebben tijdens de ALV alle problemen kunnen bespreken en vanuit de leden zijn drie nieuwe bestuursleden en een voorzitter naar voren gekomen. Daarnaast hebben vrijwilligers zich aangemeld om zitting te nemen in de sponsor- en financiële commissie", verduidelijkt Kaal. Deze commissie moet zorgen voor extra inkomsten. Wie de voorzitter moet worden, wil de president nog niet kwijt. "We gaan eerst om de tafel."

Positieve energie
Kaal erkent dat voorafgaand aan het ledenberaad rekening werd gehouden met verschillende scenario's. "Maar ik ben blij en trots dat er leden opgestaan zijn om ons te helpen", zegt Kaal. "We gaan weer met positieve energie werken aan een financieel stabiele vereniging. We zijn er nog lang niet, maar onze leden hebben daadkracht getoond."
Ook zal worden gezocht naar een nieuwe regisseur voor de pronkzittingen van De Nölers. Met deze stappen lijkt de toekomst van het 'Kuukse' carnaval voorlopig gewaarborgd.

Meer berichten