Frank van Eck (oud-Koning 1992), Pepijn Peters (Bestuurslid) en Metworstkoning Roy van Eck.
Frank van Eck (oud-Koning 1992), Pepijn Peters (Bestuurslid) en Metworstkoning Roy van Eck.

Metworstkoning bezoekt zijn oude school 'De Bakelgeert'

  •   keer gelezen   Carnaval

BOXMEER | Naast de succesvolle Knollenmiddag van afgelopen zaterdagmiddag, waarbij de jeugd de kans had om te ervaren hoe het is om op een Belgische knol te rijden, was er vorige week ook een bezoek van De Metworst aan basisschool 'De Bakelgeert'. Koning Roy van Eck, zijn vader Frank (oud-Koning) en Bestuurslid Pepijn Peters lieten de schoolkinderen een film over De Metworst zien en gaven een presentatie hierover.

Uiteraard konden de kinderen vragen stellen aan de Metworstkoning. 'Hoe vond je het om een varkenskop in je hand te houden?', 'Hoe voelde de worst om je nek?', 'Is het niet zielig als je het paard slaat?', 'Hoe vaak ben je van het paard gevallen?', waren enkele van deze vragen. De antwoorden van Roy waren als volgt: "Ik heb de varkenskop vastgehouden voor de foto, het hoort er nu eenmaal bij, maar fijn vond ik dat niet. De worst om mijn nek voelde vettig, daarna heb ik me heel goed gedoucht. We hebben tegenwoordig diervriendelijke zwepen; ze maken een klapgeluid als je ze gebruikt zodat het paard 'schrikt', ze zijn zacht en doen echt geen pijn. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik van een paard ben gevallen, maar dat hoort erbij: vallen, opstaan en doorgaan."
Het bezoek werd afgesloten met het uitdelen van stickers, buttons en een paar mooie Metworstboeken voor in de schoolbibliotheek en docentenkamer.

Meer berichten