Carnavalsoptocht in Cuijk nu op 22 maart.
Carnavalsoptocht in Cuijk nu op 22 maart. (Foto: Peter Kuijpers)

Carnavalsoptocht Cuijk nu met Halfvasten op zondag 22 maart

  •   keer gelezen   Carnaval

CUIJK | Voor het eerst in de geschiedenis voelde carnavalsvereniging de Nölers zich genoodzaakt de Cuijkse optocht op carnavalszondag af te lassen, in verband met de weersomstandigheden. Een nieuwe datum voor de optocht is geprikt, en wel op zondag 22 maart.

In verband met de slechte weersomstandigheden die storm Dennis met zich meebracht, voelde de organisatie van de optocht zich genoodzaakt de optocht af te lassen. Dit met pijn in het hart. Nooit eerder is het voorgekomen dat de optocht door weersomstandigheden is afgelast. Enkel eenmalig een inkorting in verband met sneeuw. Vlak na nemen van de beslissing om de optocht af te lassen, heeft de commissie een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden. 'We willen de deelnemers toch de mogelijkheid bieden om hun creatie alsnog te tonen' aldus Theo Hoefs, voorzitter van de Optocht Commissie. Daarom is de optocht dus verplaatst naar zondag 22 maart aanstaande.
De optocht volgt nagenoeg dezelfde route als gebruikelijk en start om 14.49 uur. De prijsuitreiking vindt vanaf 17.00 uur plaats in de Schouwburg te Cuijk.

Meer berichten