Prins Wouter treedt nog niet af.
Prins Wouter treedt nog niet af. (Foto: Ten Haaf Fotografie)

C.V. De Ulewappers haalt streep door komend carnavalsseizoen

  •   keer gelezen   Carnaval

SINT AGATHA | De nieuwe coronamaatregelen hebben vele prinsenbals op het allerlaatste moment doen sneuvelen. Carnavalsvereniging De Ulewappers uit Sint Agatha ziet de komende coronatijd echter dusdanig somber in dat ze ook een streep haalt door de rest van de agenda. De vereniging wil niet de verantwoording op zich nemen voor de gevolgen die de georganiseerde bijeenkomsten met grote groepen mensen, kunnen gaan hebben. “Voor wat betreft de vier carnavalsdagen van 26 februari tot en met 1 maart willen we deur nu nog op een kier laten staan.”

Het bestuur van De Ulewappers laat dit teleurstellende nieuws weten middels een open brief. In de brief leest het dat de verschillende evenementen en activiteiten die de vereniging jaarlijks organiseert, onmogelijk veilig op touw gezet kunnen worden. daarnaast verwachten De Ulewappers ook niet dat er versoepelingen in de pijplijn zitten. Zodoende de afgelasting van een groot aantal evenementen. “Concreet betekend dit dat we geen prinsenbal, prinsenreceptie, De Nacht van…, en pronkzittingen gaan organiseren.” Ook de vier carnavalsdagen in februari en maart hangen aan een zijden draadje. “De verwachtingen voor het kunnen vieren van carnaval tijdens die dagen zijn zeker niet hoog maar mocht de Coronasituatie in Nederland zodanig verbeteren de komende maanden en daarmee de maatregelen versoepelen, dan willen we tegen die tijd bekijken wat er eventueel nog mogelijk is om samen iets van carnaval te vieren.”

De carnavalsvereniging geeft aan spijt te betuigen aan de commissies die al druk in de weer zijn geweest met de organisatie van allerlei evenementen. “Dat waarderen wij zeer maar helaas kan dat geen vervolg krijgen dit seizoen” leest het in de brief. “Laten we alle goede ideeën en initiatieven bewaren voor het seizoen 2022-2023 en hopelijk is de situatie rondom Corona dan zo dat carnaval vieren weer mogelijk is.”

Meer berichten