Liedjesavond 'Bèèk Boekt Vuruut'

  •   keer gelezen   Carnaval
VIERLINGSBEEK - Zoals elk jaar ook staat in 2012 ook weer de jaarlijkse liedjesavond in Vierlingsbeek op de kalender genoteerd. Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek (ZEV) houdt zaterdag 21 januari in zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek voor de 29ste keer de liedjesavond 'Ôjjem van Ège Bôjjem'.

[image=80231]

"Het belooft weer een prachtige avond te worden! Evergreen is dit jaar helemaal in hun nopjes omdat de prins in hun midden is. Als lid en drummer van de zangvereniging neemt dit jaar Marijn Broeren als Prins Marijn d’n Urste de rol van Prins Carnaval van de Keieschieters op zich. Een reden te meer voor een mooie liedjesavond", aldus ZEV.
In totaal gaan tien groepen strijden om de felbegeerde juryprijs en om de publieksprijs.

Carnavalsliedje
Wie heeft het beste, mooiste en leukste carnavalsliedje van Bèk en Gruuningen en kan dit het beste overbrengen op het publiek? De winnaar van afgelopen jaar was de groep 'Moiste van Bèk' en uiteraard gaan zij ervoor hun titel te verdedigen. Ook de andere negen groepen willen die titel veroveren. Daaronder bevindt zich een nieuwe jeugdige groep en een aantal 'oud- gedienden'. Allemaal gaan zij proberen deze felbegeerde titel in de wacht te slepen. "Een avond vol spanning en gezelligheid", weet ZEV.

Instrumentaal
Uiteraard zal de vaste begeleidingsgroep de nummers begeleiden. In de pauze, waarin de hofkapel een drankje nuttigt, zal VGTumult een aantal nummers spelen. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke carnavalsavond boordevol artiesten die de felbegeerde titel de daarbij behorende publieksprijs (de 'Wim Geurts wisseltrofee') en de juryprijs, 'De Cuijps Kup', in de wacht proberen te slepen.

Concordia
De zaal gaat 21 januari om 19.30 uur open en vanaf 20.00 uur zullen de liedjes, inclusief de befaamde en ludieke filmpjes, opgevoerd in zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek. ZEV besluit: "Ge hoeft nie in Bèk of Gruuninge te wone om er bij te meuge zien."
Meer berichten