Elfde editie lichtjesoptocht

  •   keer gelezen   Carnaval
BOXMEER – Ook komend jaar wordt het carnaval in de regio ingezet met de lichtjesoptocht in Boxmeer. Op zaterdag 5 maart, klokslag 20.00 uur, gaan alle lampen op de route van de optocht uit om Boxmèr Praolt en Straolt helemaal tot zijn recht te laten komen.

Het is een bijzondere editie van het populaire evenement, dat jaarlijks duizenden belangstellenden uit de wijde omtrek naar Boxmeer lokt. De optocht van BCV De Geitenbok trekt namelijk al weer voor de elfde keer.
In deze editie worden weer veel wagens en groepen verwacht, zowel uit Boxmeer als uit de omgeving. De wagens zijn ook dit jaar weer spectaculair verlicht, zodat de toeschouwers kunnen genieten van een langgerekt en feeëriek lint. De organisatie heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De wagens worden vooraf grondig geïnspecteerd en langs het parcours worden dranghekken geplaatst.

Prijzensysteem
Interessant voor de deelnemers van de editie van 2011 is het geheel vernieuwde prijzensysteem, bedoeld om de kwaliteit van de optocht nog verder op te krikken.
Naast de diverse bekende categoriën, heeft De Geitenbok met de Superpoule een nieuwe categorie ingesteld. Deze poule is het neusje van de zalm: voor praalwagens die er carnavalesk bovenuit steken.
De prijzen in deze categorie zijn van Tapijthuis Boxmeer en lopen van 1250 euro voor de mooiste wagen, via 1000, 900, 800 en 700 euro tot 600 euro voor de zesde prijs. Doordat de toppers zich inschrijven voor de Superpoule, worden de kansen van de andere deelnemers in de bestaande categorieën vergroot.
Meer informatie over de optocht en het prijzensysteem is te vinden op de nieuwe website www.lichtjesoptochtboxmeer.nl.

[image=157737]
Meer berichten