Prinsenwagen hoogstandje Maskotters

  •   keer gelezen   Carnaval
OTTERSUM - Hij mag gezien worden! De nieuwe prinsenwagen van carnavalsvereniging De Maskotters uit Ottersum is klaar. Na maanden van bouwen werd het splinternieuwe voertuig afgelopen zaterdag in besloten kring ten doop gehouden. Op carnavalszondag kan het grote publiek het rijdende bouwwerk aanschouwen in de Bombakkesoptocht in Gennep.

Wat onwennig begaven de raadsleden van De Maskotters zich op de kolossale prinsenwagen. Al vele doordeweekse avonden en zaterdagen waren de bouwers te vinden bij het ‘levenswerk’ maar nu was het resultaat in volle glorie zichtbaar. De wagen symboliseert de naam van de Ottersumse carnavalsvereniging, de gemaskerde otter.

[image=86990]

De nieuwe prinsenwagen is de derde in de verenigingsgeschiedenis.. De tand des tijd ging aan de ruim 50 jaar oude wagen niet voorbij. Daarom werd besloten een andere kar te zoeken die als onderstel voor de nieuwe prinsenwagen dienst kon doen. Toen deze gevonden was konden de voorbereidingen starten. Van de tekentafel kwam een prachtig ontwerp waarmee de bouwers aan de slag gingen.
Geheel volgens planning werd de prinsenwagen afgelopen weekend voltooid. De wagen meet van kop tot staart ongeveer negen meter. Van top tot teen is het gevaarte ruim vier meter. Fraaie Maskotterskoppen accentueren de wagen die van alle gemakken, zoals een vaste trap en urinoir is voorzien. Kijkend naar het imposante bouwwerk grapte een Maskotter: “We kunnen wel voor de eerste prijs gaan in de optochten.”
Meer berichten