Kevin maakt het waar

  •   keer gelezen   Carnaval
VORTUMS VELD - Een zeer blije winnaar Kevin Knuiman werd maandagmiddag rond de klok van een uur bij de Belaste Hoeve gehuldigd als de nieuwe Koning van de Metworst.

Een klein half uur eerder had hij in een zinderende finale Peter Janssen (Koning in 2002) en de verrassende ‘reuzendoder’ Jos Theunissen achter zich gehouden. Het was de apotheose van de wederom geslaagde Metworstrennen, die duizenden liefhebbers en vrolijke carnavalisten naar het Vortums Veld hadden gelokt.
In de voorronden schakelde de jeugdige Jos Theunissen (21) de titelverdediger en favoriet voor het keizerschap Jan Thielen (48) uit. Pech had Joey Arts, een andere favoriet, toen zijn snelle paard in de halve finale bij de start bleef steken. In de finalerit met drie volbloeds op het weer uitstekend verzorgde zandparcours liet de 23-jarige Kevin Knuiman zijn beide rivalen de hielen zien en trad in de voetsporen van illustere familieleden als vader Willie en oom Frans. De zege werd in het ‘kamp Knuiman’ uitzinnig gevierd.

Huldiging
Toen de plichtplegingen bij de Belaste Hoeve stonden te beginnen brak voor de 269ste Metworstkoning letterlijk en figuurlijk de zon door: het moment van de eeuwige roem. Van de 19 jaar jonge en nieuw aangetreden beschermvrouwe Nina Jilisen, die zich uitstekend van haar taak kweet, ontving hij het koningsschild, een lauwerkrans en de bekende goederen, waaronder de zeven ellen metworst. Met een ‘lang leve de kunning’ werd deze eerste huldiging bezegeld. Vervolgens kon hij zich opmaken voor een onvergetelijke estafette van huldigingen zoals op het Kunningsbal.

[image=89171]

Nina Jilesen (met petje) maakte een geslaagd debuut als beschermvrouwe van de Metworstvereniging bij het overhandigen van de bekende goederen aan de nieuwe koning Kevin Knuiman. (foto: Jacques Verschuren).
Meer berichten