De 'Halfvaste Optocht Offere' trekt zaterdag 5 maart door de straten van Afferden.
De 'Halfvaste Optocht Offere' trekt zaterdag 5 maart door de straten van Afferden.

Grote Halfvastenoptocht trekt door straten Afferden

  •   keer gelezen   Carnaval

AFFERDEN | Carnavalsvierders komen op zaterdag 5 maart nog één keer vol aan hun trekken. Die middag trekt immers alweer voor de negende keer de grote Halfvastenoptocht door de straten van Afferden. Binnen een week was de inschrijving al vol. In totaal 1.500 deelnemers doen mee aan de 'Halfvaste Optocht Offere'.

Met prachtige creaties uit maar liefst 28 dorpen en 1500 deelnemers uit de hele regio mag met recht gezegd worden dat het wederom een groot succes belooft te gaan worden. Alle inschrijvingen zijn bezocht en kritisch beoordeeld. Op deze manier houdt de organisatie al jaren het niveau in de optocht hoog. Dat zorgt voor een kleurrijke, indrukwekkende, vrolijke, goed verzorgde en sfeervolle optocht. "De betrokkenheid is hoog, met hulp van vele vrijwilligers en een groot aantal sponsoren lukt het de organisatie om de optocht ieder jaar weer te realiseren. De dorpsbewoners versieren de huizen en vieren nog één keer carnaval vóór- tijdens en na de optocht", aldus de organisatie.

Feest
Na de optocht zet het feest zich voort in de uitverkochte Halfvasten Feesttent, waar nog één keer door zo'n 2.200 carnavalsvierders gefeest wordt met onder andere Fabrizio en Spik & Span. Ter stimulering van uitvoering van de creaties en gedrag tijdens de optocht wordt bovendien op het bal een gezamenlijke prijs van de samenwerkende Well-Lichtoptocht en Halfvaste Optocht Offere uitgereikt. "Die prijs is voor de creatie die op carnavalsmaandag in de Well-Lichtoptocht en in Afferden bij de beste drie beoordeelde deelnemers hoort", legt Afferdenaar Henk Erren uit.
De Halfvaste Optocht Offere start zaterdag 5 maart om 14.00 uur. Meer informatie via www.hvoo.nl.

Meer berichten