Voorzitter Jacques Smits van Centrummanagement Boxmeer op de kenmerkende rode stoel. (foto: Patricia de Ryck)
Voorzitter Jacques Smits van Centrummanagement Boxmeer op de kenmerkende rode stoel. (foto: Patricia de Ryck)

'Alle neuzen staan in Boxmeer weer dezelfde kant op'

  •   keer gelezen   Centrum

BOXMEER | Waar Centrummanagement-voorzitter Jacques Smits anders ondernemers interviewt, is het nu tijd om hem zelf aan de tand te voelen in de bekende rode stoel. Hij is tenslotte al sinds 2013 voorzitter. 

Door Patricia de Ryck

Smits is er niet geheimzinnig over; het rommelde de afgelopen tijd een beetje tussen Stichting Centrummanagement Boxmeer en de Centrum Ondernemers Boxmeer (COB). "Beide organen functioneerde nog niet optimaal naast elkaar. Toen ik vier jaar geleden begon, waren het allemaal losse eilandjes. We zaten toen echt in de verkenningsfase. Inmiddels zie je dat we steeds meer één weg inslaan. Alle neuzen staan weer dezelfde kant op. Nu is het tijd om samen verder te bouwen; dat verdient Boxmeer."
Volgens Smits zijn de meeste Boxmeerse ondernemers tevreden over de tot nu toe behaalde omzetten. "Dat in tegenstelling tot in menig andere vergelijkbare plaatsen. Dit komt mede door de invulling van de Koopzondagen, waaraan speciale thema's zijn verbonden. Hierdoor creëren wij sfeer, uitstraling en gezelligheid voor de consument", vertelt hij trots.

Breed gedragen
Als hij nog een hoogtepunt mag benoemen, dan is het volgens Smits ook het succes van de breed gedragen leus 'Wees loyaal, koop lokaal'. "De boodschap is inmiddels bij iedereen bekend. Zonder de inzet en sponsoring van deze bedrijven staat het Boxmeerse verenigingsleven tenslotte ook nergens." 
Kerstshoppen doe je volgens Smits dan ook in Boxmeer. "Hier krijg je nog echt advies; de ondernemers zijn stuk voor stuk klantvriendelijk. En wat denk je van de unieke winkels? Kijk naar Proef Italië, die voortgekomen is uit het pop-up shop event dat we vorig jaar met The Young Talent Group organiseerden. Ontdekt het zelf tijdens de aanstaande Kerst-koopzondag", besluit Smits, die ieder fijne feestdagen toewenst. 

Meer berichten