Het Mookse college wil het perceel van jongerencentrum Pellus verkopen aan de Huisartsen- en Fysiotherapiepraktijk. Foto: Jos Gröniger
Het Mookse college wil het perceel van jongerencentrum Pellus verkopen aan de Huisartsen- en Fysiotherapiepraktijk. Foto: Jos Gröniger

Mook en Middelaar verkoopt perceel jongerencentrum Pellus

Centrum 717 keer gelezen

MOOK | De invulling van het Hart van Mook is weer een stap dichterbij gekomen. Het college van B en W in Mook en Middelaar stelt de gemeenteraad voor het perceel waar jongerencentrum Pellus gevestigd was aan de Koningin Julianastraat te verkopen aan de initiatiefnemers voor een medisch centrum.

De huisartsen- en de fysiotherapiepraktijk, nu gevestigd op de hoek Groesbeekseweg en Koningin Julianastraat, willen op het perceel Pellus een nieuw medisch centrum realiseren. Met de verkoop van grond en opstallen is een bedrag van 212.500 euro gemoeid. De initiatiefnemers en toekomstige eigenaren dragen zorg voor het bouwrijp maken van het perceel dat tot eind 2016 gepacht werd door Stichting Gemeenschapshuis Mook.
Het nieuwbouwplan omvat een gezondheidscentrum uit één bouwlaag. Er zijn geen plannen voor een woonlaag op het gebouw. "Mocht er in later stadium wel een laag woningen op het complex komen, dat betalen de initiatiefnemers een ton extra. Dat is in de overeenkomst vastgelegd", vertelde wethouder Geertjan Wienhoven afgelopen week.
Het Mookse college is content met de ontwikkelingen, al is een gezondheidscentrum op de plaats van Pellus niet de eerste optie. In eerder stadium bood Mook en Middelaar de locatie aan voor de bouw van een nieuwe gemeenschapsaccommodatie maar Stichting Gemeenschapshuis gaf aan op de huidige plek te willen blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant