De Korte Molenstraat in het centrum van Cuijk gaat vanaf maandag 16 september flink op de schop.
De Korte Molenstraat in het centrum van Cuijk gaat vanaf maandag 16 september flink op de schop. Foto: Martijn Schwillens

Ook Korte Molenstraat in Cuijk gaat flink op de schop

Centrum 1.451 keer gelezen

CUIJK | Als onderdeel van de herinrichting van het Cuijkse centrum gaat, in navolging van de Grotestraat en Maasstraat, ook de Korte Molenstraat vanaf maandag 16 september flink op de schop.

In de Korte Molenstraat worden eerst de verharding, de bomen en het straatmeubilair verwijderd. Ook vinden er werkzaamheden aan de water- en gasleiding plaats. In de Korte Molenstraat wordt tevens een regenwaterriool aangelegd. Hierin wordt het regenwater, dat op straat valt, opgevangen. Het relatief schone regenwater komt dus niet meer, zoals nu nog het geval is, in het vuilwaterriool. Ook de regenpijpen aan de voorzijde van de panden worden afgekoppeld van de bestaande riolering. Daarmee wordt het regenwater niet meer naar de rioolwaterzuivering afgevoerd, maar zal het voortaan langzaam vanuit het regenwaterriool de bodem in sijpelen. Dat helpt om bodemverdroging tegen te gaan en ook wordt daarmee voorkomen dat straten blank komen te staan na hevige regenbuien. Na de rioolwerkzaamheden wordt er een glasvezelkabel gelegd. Vervolgens wordt een wegfundering aangebracht waarop de nieuwe verharding van natuur- en straatbaksteen wordt gelegd. Het gaat daarbij om eenzelfde soort verharding als in de Grotestraat is toegepast. Tot slot worden er nieuwe bomen aangeplant en wordt er nieuw straatmeubilair zoals banken, afvalbakken, fietsbeugels en lichtmasten geplaatst.

Overlast in Korte Molenstraat
Tijdens de werkzaamheden, die in twee fasen (fase 1 tot medio november 2019, fase 2 van januari tot eind april 2020) worden uitgevoerd, is de straat afgesloten als doorgaande route. Door het werk gefaseerd uit te voeren blijft de Korte Molenstraat rondom Sinterklaas en Kerstmis open. Het winkelend publiek ondervindt in die periode dan geen hinder van werkzaamheden. De ondernemers in het gebied zijn op de hoogte gebracht op welke wijze het beste geladen en gelost kan worden. De gemeente zorgt voor toegang tot alle winkels met behulp van loopstroken en - schotten en loopstroken.
Meer informatie: www.cuijk.nl/herinrichting-centrum

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant