De entree tot het Cuijkse winkelhart, zoals hier de Grotestraat, krijgt welkomstborden.
De entree tot het Cuijkse winkelhart, zoals hier de Grotestraat, krijgt welkomstborden. Foto: Martijn Schwillens

Bezoeker Cuijks centrum wordt straks verwelkomd

Centrum 2.034 keer gelezen

CUIJK | Bezoekers van het Cuijkse centrum worden in de toekomst verwelkomd met borden aan weerszijden van de wegen die leiden naar het winkelhart. De borden moeten symboliseren dat de Cuijkse politiek 'trots is op ons kernwinkelgebied'.

Door Martijn Schwillens

De VVD wilde dat het college gaat onderzoeken 'hoe een poort kan worden gecreëerd met als doel de bezoeker van het kernwinkelgebied welkom te heten'. De liberalen denken aan een duidelijke entree om duidelijk te maken 'dat de gemeente trots is op ons kernwinkelgebied'. "Deze entree kan in samenwerking met ondernemers en bewoners tot stand komen, zodat verruiming van het budget niet nodig is. De achterliggende gedachte bij het creëren van deze 'poorten' is dat wij graag willen uitstralen dat wij trots zijn op ons centrum en dat wij graag iedereen welkom heten in ons centrum", aldus de VVD.

St. Martinuskerk op de borden

De entree tot het Cuijkse winkelhart moet budgetneutraal en in nauw overleg met de lokale ondernemers en bewoners tot stand komen. "Wij zien borden aan weerszijden van de weg bij de entrees (overgang van reguliere weg naar het winkelgedeelte, red.). Op deze borden komt wat ons betreft een afbeelding van de ene toren van de Sint Martinuskerk op het bord links en op het bord rechts de andere kerktoren. De borden kunnen worden voorzien van de tekst 'Welkom in het centrum van Cuijk'. Op de andere zijde kan dan de tekst komen te staan: 'Bedankt voor uw bezoek'. Wij laten zien dat wij als Cuijkenaren trots zijn op ons centrum en geven hiermee een mooi bericht af aan degenen die ons centrum bezoeken", verduidelijkt de VVD op haar eigen Facebook-pagina.
Het plan kreeg in de raad steun van de coalitiepartijen Liberaal LvC en ABC. CDA en de overige oppositiepartijen stemden tegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant