Stoffels: nieuwe impuls Cuijkse weekmarkt

  •   keer gelezen   Centrum
CUIJK - Wethouder Gerard Stoffels (ABC) is tevreden dat de nieuwe opzet van de weekmarkt in Cuijk tot enthousiaste reacties heeft geleid bij marktkooplieden en bezoekers van de markt. “We hebben er goed aan gedaan”, aldus Stoffels.

[image=247052]

De weekmarkt verhuisde afgelopen week van de Zwaanstraat in zijn volledigheid naar het Louis Jansenplein en Korte Molenstraat. “Dit zorgde direct voor een verbetering van de verkeersdoorstroming tussen noord en zuid, maar nog belangrijk, het geeft veel meer sfeer aan de markt”, stelt Stoffels.
Die nam afgelopen woensdag - net als de redactie van deze krant overigens - de proef op de som en merkte dat de kraamhouders enthousiast reageerden op de nieuwe opstelling. Ook bezoekers van de markt toonden zich opgetogen. “Dit is vele malen beter dan dat het was. Zeker nu de bevoorradingswagens niet meer tussen de kramen staan”, zegt een vrouw van midden veertig. Ze prikt in haar visje en beent tevreden verder.

[image=247053]

Overtuigd
“Die reacties heb ik gelukkig ook veel gekregen”, vervolgt Stoffels. “En er zijn nu geen slechte en goede plekken meer, waar dat eerst wel het geval was. Bovendien staan de terrassen er nu mooi omheen, wat het geheel versterkt. De lokale middenstand heeft de nieuwe opzet eveneens omarmd. Daarom hebben we in dit proces ook samengewerkt met het Centrummanagement. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de verhuizing een nieuwe impuls geeft aan de markt. En dat was eerlijk gezegd ook wel een beetje nodig.”
Meer berichten