SP baalt van 'duurdere' kermis Boxmeer

  •   keer gelezen   Centrum
BOXMEER - De SP-fractie in Boxmeer stoort zich aan het feit dat de aanstaande zomerkermis in Boxmeer 'duurder en kleiner' is. SP Boxmeer verwijst in een brief aan het college van B en W naar de kermis in Venray, waar volgens de Socialistische Partij attracties voor kleinere kinderen 1,00 euro bedragen (ten opzichte van 1,50 euro in Boxmeer). Ook baalt de SP van het feit dat de attracties niet meer op het Burg. Hengstplein zijn opgesteld.

[image=109029]

"Dit is een vreemde, maar eigenlijk in de huidige economische tijd een schandalige zaak dat de prijzen van de attracties in Boxmeer in een aantal gevallen dan ook nog eens met vijftig procent worden verhoogd naar een onbetaalbaar niveau", aldus raadslid Van Neerven.
De SP wil nu van het college weten of de pachtprijs voor de kermisexploitanten is verhoogd en, indien dit niet het geval is, wat de reden is voor de prijsstijging. Tevens wil Van Neerven weten of B en W de mening van de SP delen 'dat deze prijsverhoging de kermis voor onze inwoners onbetaalbaar maakt en dat dit ongewenst is'. Ook wil de SP maatregelen voor de toekomst.
Meer berichten