'Een coup bij VVD Cuijk', schrijft commissielid Han van Oort.
'Een coup bij VVD Cuijk', schrijft commissielid Han van Oort.
ingezonden brief

'Coup binnen VVD Cuijk'

  •   keer gelezen   Column

Een coup binnen VVD Cuijk. Het is raar maar normaliter vindt dit plaats in een ondemocratisch land. Dit keer nota bene nog wel bij VVD Maasland, die staat voor De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

Onze premier Mark Rutte zei ooit met de verkiezingsoverwinning 2012 als eerste in zijn speech een dankbetuiging aan alle vrijwilligers, want zonder hen was het allemaal niet gelukt. Een politieke partij zonder vrijwilligers heeft geen bestaansrecht. De vrijwilligers en commissieleden zijn de fundering van politiek want zij zijn de voelsprieten van wat er leeft in de samenleving. Tijdens het afgelopen vier maanden durende mediationtraject zijn wij niet serieus genomen! Bij het onderzoek naar het probleem zijn alleen hoogstaande externe politici geraadpleegd. Ja, u leest het goed….dus VVD politici met grote namen uit het 'netwerk' van VVD Maasland en Limburg hebben zich ontfermd over de VVD-fractie in Cuijk. Het onderzoek en de ondemocratische uitslag (aanleiding om fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk weg te sturen, red.) rammelt dus aan alle kanten.

Ik kan niet tegen onrecht. Vandaar dat ik per direct mijn ontslag heb ingediend als commissielid Control & Onderzoek bij onze Burgemeester Wim Hillenaar. Ik ben al veertien jaar lid van de VVD. De twee coupplegers, voormalig wethouder Willemiek Vervoort en Raadslid Rob Gertsen, wens ik veel wijsheid toe.

Han van Oort
Cuijk

Meer berichten