Bootcamp, een van de dingen die gedaan zal worden tijdens de ontbijttraining.
Bootcamp, een van de dingen die gedaan zal worden tijdens de ontbijttraining.

Column Vincent Maassen: goedkoopste medicijn is beweging en ontbijttraining

  •   keer gelezen   Column

Zo aan het eind van het jaar maar ook in de aanloop naar de verkiezingen, komen de kosten van de gezondheidszorg weer aan bod. Of het nu wel of geen eigen risico of een ander verzekeringsstelsel gaat worden, de inzichten in gezondheidszorg zijn aan het veranderen. Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Preventie en voorkomen van herhaling van ziekte krijgt steeds meer aandacht ook blijkt bewegen steeds meer van groot belang.

Het zal niet vreemd uit onze mond klinken dat bewegen belangrijk is. Als fysiotherapeuten proberen wij iedereen te ondersteunen bij bewegen op zijn/haar eigen niveau. De effecten van bewegen op gezondheid bestaan uit fysieke, psychische en sociale effecten. Voldoende bewegen heeft aantoonbare effecten op de risicofactoren zoals hoge bloeddruk, overgewicht en obesitas, te hoog cholesterol gehalte, suikerziekte et cetera.

Ook blijkt dat bewegen, training en dan ook krachttraining een zeer gunstig effect heeft op het welzijn van mensen die lijden aan kanker. En ieder jaar staat de maand oktober weer in het teken van het ondersteunen van mensen met Borstkanker.

Een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker in Nederland. Per jaar krijgen 17.000 vrouwen maar ook circa honderdtwintig mannen de diagnose borstkanker te horen; reden genoeg om die aandacht te vragen voor borstkanker.

Binnen Advies & BewegingsCentrum Maassen zijn twee fysiotherapeuten, Hanna Verhoeven en Marloes Lemmers, gespecialiseerd in oncologie. Zij begeleiden mensen met kanker met wetenschappelijk onderbouwde trainingsprogramma's. Het blijkt dat actieve training, duurtraining maar ook krachttraining goede resultaten hebben bij mensen die chemokuren moeten ondergaan: men voelt zich fitter ,ook gedurende de kuur. De oncologiefysiotherapeuten begeleiden één-op-één met maatwerk trainingsprogramma's.

Om het nut van trainen nog eens te onderstrepen en u in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met de training bij (borst-)kanker, organiseren wij zaterdag 29 oktober a.s. een gezellige ontbijttraining waar iedereen aan mee kan doen.

Van 8.00 tot 10.30 uur is iedereen die zich aangesproken voelt van harte welkom in ons gebouw of op het veld aan de Rembrandt van Rijnstraat 3, voor een bootcamptraining, een sessie Tai Chi, informatie omtrent training maar ook informatie over kleding en verzorging van de zorgwinkel Respons te Boxmeer. Deelname is gratis, voor het goede doel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd: aandacht voor Borstkanker.

Meer over Advies en BewegingsCentrum Maassen
Advies en BewegingsCentrum Maassen
Rembrandt van Rijnstraat 3 in Boxmeer. Telefoon: 0485-523300
 

Meer berichten