Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Archieffoto.
Archieffoto. (Foto: Aileen van Tilburg)

'Is The Young Talent Group nu al in de midlife-crisis terecht gekomen?'

  •   keer gelezen   Column

Herinnert u zich nog dat in enige nacht veel plaatsnaamborden voorzien werden van een sticker 'Land van Cuijk'? Was een prima actie van jongeren die hun borrelende koppen bij elkaar hadden gestoken om onze regio van nieuw élan en daarmee gepaard gaande frisse ideeën te voorzien.

Geweldig, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En aan een frisse kijk op onze ommelanden zijn we hard toe. Tamelijk ambitieus waren ze. Mag ook wel, met bescheidenheid kom je niet ver, met 'doe-maar-gewoon' breek je geen potten.
Dat idee van één Land van Cuijk begint al aardig vorm te krijgen. Dus succes kun je hen niet ontzeggen. Ook maakten ze een video om Tesla-ceo Elon Musk over te halen zijn nieuwe Tesla-fabriek in ons Land van Cuijk te bouwen. Dat is er nog niet van gekomen. Maar het idee was zeker niet slecht.
Zo hadden ze er nog wel een paar. Er werd heel serieus gebrainstormd, ondernemingen als Marel en de Rabobank zagen brood in hun aanstekelijk enthousiasme en ondersteunden The Young Talent Group.
Handenwrijvend heb ik zitten wachten op nieuwe plannen. Na jaren van stilte werd ik wat ongeduldig, dus ging ik in het weekend eens op zoek naar hun website. Die is er nog wel. Maar dat is het dan ook zo'n beetje. Mijn hoop op leven in de brouwerij kreeg een tik. Nee, dit is geen cynisch gemekker van een ouwe zeur die de jongere generatie te kakken wil zetten. Ik zit met pure teleurstelling. Hebben de leden van The Young Talent Group, veelal net de eerste stap gezet in een beloftevolle carrière, nu al hun ambitie machteloos ingeruild voor een midlife-crisis? Net bevallen van het eerste kind, danwel de partner zwanger gemaakt en aldus behept met slapeloze nachten?

Worden we nu aan ons lot overgelaten door The Young Talent Group "een groep jonge talenten uit het Land van Cuijk & Maasduinen" zoals ze zich in 2016 presenteerden? En verder: "Multidisciplinair zoals dat zo mooi heet. Eigenwijs. Ambitieus. Jong. Trots. Dat ook. Zeker. Talent zijn bij YTG betekent: ertoe doen. Je omgeving positief beïnvloeden. Dingen doen. Project realiseren. Resultaten boeken. Bruggen bouwen. Bedden sjouwen. Veranderen. Verbinden. Innoveren. Netwerken. Leren. Luisteren. Proberen. Ertoe doen."

Doe het. Anders gaat het lijken op de holle retoriek van het eerste het beste raadslid in verkiezingstijd.
Zeg me dat dat niet waar is.

Koos.

Meer berichten