Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC.
Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC. (Foto: )

Hoe gaat het?

  •   394 keer gelezen   Column

Hoe is het met u, beste lezer? Gaat het een beetje in deze stressvolle virustijden? Blijft u zoveel mogelijk thuis of trekt u er weer wat meer op uit? Bent u misschien een complotdenker die vindt dat de elite dit allemaal heeft verzonnen om ons onder de duim te houden en dat het opsteken van de middelvinger naar al die maatregelen de enig juiste reactie is?
Bent u ondertussen al bijgekomen van de uitspraak in haar column dat dor hout maar beter gekapt kan worden, waarmee ene mevrouw Zwagerman u bedoelde en zo probeerde een vorm van Das Gesundes Volksempfinden in de krant van Wakker Nederland te verwoorden? Of heeft u dat intelligente idee meteen maar in uw lariekoekprullenmand gekieperd?
Mocht u uw kleinkinderen inmiddels weer eens warm knuffelen en heeft u ze al mee uit kunnen nemen naar een pretpark, kinderboerderij, vijfsterren in-/outdoor-speeltuin of andere kaassie-kaassie-gelegenheden?

Maar hoe nu verder? We lezen over opflakkerende besmettingen, ongecontroleerde virusuitbraken. Reizigers die het probleem per vliegtuig of via ander vervoer vanuit het buitenland hier binnenbrengen. Heeft u de corona-app al op uw telefoon geïnstalleerd en/of bent u een gemotiveerde volger van het van overheidswege ontwikkelde rijks-dashboard? Bent u al getest en probeert u zo het virus de baas te blijven en buiten uw deur te houden? En wat gaat er gebeuren als de R weer in de maanden komt en de besmettingen mogelijk weer ruim baan krijgen? Dan weer knus binnen blijven, Netflixen, boeken lezen of potjes Mens-erger-je-nieten? Wie zal het zeggen.

Het zijn allemaal vragen, vragen en nog eens vragen. En u weet: één columnist kan daar meer van stellen dan duizend deskundigen, wijzen en anderen die daarvoor hebben doorgeleerd kunnen beantwoorden.

Ja, het ziet eruit. We steken de kaarsjes maar aan, wel zo gezellig.

Meer berichten