Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC.</p>

Louk Hombergen alias Van Veldeke, columnist van de Seniorenpagina SWOC.

(Foto: )
Column

Meneer P.

  •   keer gelezen   Column

Naast ons stond een uit de kluiten gewassen camper, formaat XXL, bemodderd, verstoft, gebutst, getapet en door langjarige zon vergeeld en verschoten. “Dag buurman,” sprak de door vele moeizame jaren doorgroefde bewoner, “als u de vuilwatertank wil legen dan kan dat in dat rioolputje daar.” En hij wees naar een roostertje aan de rand van zijn standplaats. “Nou, dank u voor de tip,” reageerde ik, “dat is allemaal wel zo handig.”

De volgende ochtend vertrok het vehikel in een indrukwekkende wolk blauw gas en met onze grote twijfel over de rijwegwaardigheid. Een uurtje later vlogen de vogels alle kanten op bij de ratelende terugkeer van het rijdende woonschip. “Buurman,” zei hij aandacht vragend, “in A. is een interessante markt met heel veel kraampjes!” “Goh,” reageerde ik, “dat wordt dan nog wat met die anderhalve meter.” “Nou, voor mij hoeft u er niet heen, hoor,” kaatste hij terug.

De volgende dag vertrok hij weer met veel geraas in vuilblauwe luchten. Enkele uren later reed het gevaarte weer zijn standplaats op, nu bestuurd door de campingbaas zelve. Om onze vraagtekens weg te poetsen zei hij door meneer P. opgebeld te zijn vanaf de huisartsenpost met het verzoek zijn camper terug te rijden omdat hij met de grootste spoed naar het ziekenhuis moest wegens plotselinge dikke benen met gevaar voor amputatie. “Nou, toen heeft mijn vader hem erheen gebracht,” sprak de baas. Wat later inspecteerde de campingmoeder de inhoud van het rijdende gevaarte en vertelde nieuw ondergoed voor patiënt te hebben gekocht. “Die is hier permanente gast omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, laat staan familie. En ja, je moet toch wat om zo iemand te helpen.” “Wat mooi dat jullie dat doen,” reageerden wij op zo’n juweeltje in tijden van hardvochtigheid, agressie, schelden, beledigen en (groeps)egoïsme.

Van Veldeke

Meer berichten