Foto:
COLUMN

‘Zet je maar schrap als het bij Ingrid begint te kriebelen’

  •   keer gelezen   Column

Ingrid Kloosterman snapt het. Bij Ingrid kriebelde het alweer. Dat doet het wel vaker bij haar. Zo werd ze ooit voorzitter van JVC, was ze voorzitter van de Vierdaagsefeesten in Cuijk en kriebelde ze zich ooit naar een wethouderspost in Cuijk. Dus als het bij Ingrid begint te kriebelen – dat deed het volgens eigen zeggen – dan weet je het wel.

Deze keer begon het kriebelen bij Ingrid omdat Corona aan het verdwijnen is. Even terzijde: Vorige week trok er weer een groepje mensen door Boxmeer dat zeker weet dat Corona überhaupt nooit heeft bestaan. Maar laten we het Ingrid niet kwalijk nemen dat ze dat nooit heeft geweten. Voor mij was dat trouwens ook nieuws.

Ik snap haar. Als je meent dat de wereld getroffen werd door Corona, dan kan het nu prettig beginnen te jeuken. We hebben er behoorlijk last van gehad, al is het maar omdat zaken naar de klote gingen, mensen erg ziek werden en sommigen overleden.

Als het bij Ingrid begint te jeuken dan kun je er donder op zeggen dat ze iets gaat organiseren. Inderdaad, in het eerste weekend van september wordt het, als het aan haar ligt, een groot Land van Cuijks feest op de Maaskade. Artiesten zijn al geboekt, de aanvraag voor de vergunning is onderweg en sponsors worden opgeroepen zich te melden.

In Boxmeer organiseren ze eind augustus al een groot driedaags feest op het Weijerplein. Kortom, de feesten rijgen zich aaneen alsof er geen epidemie is geweest.

Toch, de langste dag hebben we al gehad, maar met die ouderwetse zomer wil het nog niet vlotten. Het is allemaal nog zo twijfelachtig. Verdomme, hoor ik net dat de Boxmeerse kermis niet door kan gaan. En waar de Tour de France voor mij alle jaren één lang voorprogramma is geweest voor de leukste dag van het jaar in Boxmeer, valt dat nu ook al in duigen.

Probleem is dat dat ene moment ontbreekt. Het uur, de dag waarop alle remmen los gaan. Ik ben ontzettend blij met de verlossende woorden van Rutte. Maar het gaat zo mondjesmaat, stapje voor stapje, na het terras het restaurant open en weer weken later de kroeg tot na middernacht. Het gaat zo langzaam.

Toch verheug ik me op alles wat komen gaat. De kriebel bij Ingrid is een heerlijk voorteken.

Koos

Meer berichten