<p>Rijbewijs.</p>

Rijbewijs.

(Foto: Talvi Mediacentrum)
column

‘In het Maasziekenhuis weten ze niks van paspoorten en rijbewijzen’

  •   keer gelezen   Column

Nou kunnen we het er lang en breed over hebben wat voor ieder van ons een belangrijk telefoonnummer is, maar als we even onze privé-voorkeuren (man/vrouw, vriendin, collega, maîtresse) terzijde schuiven, blijven er niet zo heel veel nummers over. Het nummer van ons Maasziekenhuis zou er zo eentje kunnen zijn, net als dat van de gemeente (zeker nu er voor 90.000 mensen slechts nog één gemeente is).

Nou wil het grappige toeval dat de telefoonnummers van het Maasziekenhuis en van de nieuwe gemeente héél erg op elkaar lijken. Dus wordt de op kommer en kwel ingestelde telefoniste van het Maasziekenhuis lastig gevallen met vragen over een nieuw paspoort. Terwijl haar/zijn collega van de gemeente zich geen raad weet met een in paniek verkerende echtgenoot.
De gelijkenis is zo groot dat De Gelderlander het keurig nog eens wilde uitleggen maar daarbij zelf de twee nummers door elkaar haalde. Voor de goede orde help ik u: het Maasziekenhuis kun je bereiken met nummer 845000 en de gemeente met 854000. (Herhaal het voor jezelf nog enkele keren. Waarna je ze geheid weer door elkaar haalt.)Is toch wel een dingetje. Weet ik van een oude vriend van me, niet toevallig een kroegbaas, wiens nummer ook slechts één cijfer verschilde van dat van het vorige nummer van het Maasziekenhuis. Nou was hij behoorlijk vertrouwd met verwarde of enigszins over hun toeren rakende klanten maar dit werd hem af en toe toch te gortig. En vooral zijn vrouw. Probleem is namelijk dat een persoon die in paniek is, niet meer luistert. Kent u nog de oude scheldlijn? Die kon je tegen betaling bellen en dan kreeg je een grove scheldpartij te horen. Ik belde ooit eens die lijn en gaf de hoorn aan een gestresste collega van me. Hij probeerde eindeloos de vrouw aan de andere kant van de lijn op andere gedachten te brengen, het wilde maar niet tot hem doordringen dat er een bandje werd afgedraaid.
Zo vrees ik dat dit ook gaat gebeuren met mensen die in hoge nood het Maasziekenhuis willen bellen maar het klantencontactcentrum (heet echt zo) van de gemeente Land van Cuijk aan de lijn krijgen.

Moet de gemeente het nummer dan maar veranderen? Simpel? In onze geautomatiseerde, gecomputeriseerde, met protocollen en logoritmen doortimmerde wereld is dat echt een stap te ver.

Koos

Meer berichten