De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.
De gewijzigde situatie op de N271 bij Gennep en Heijen heeft geleid tot een stroom aan klachten.

'Laat in Gods naam obstakels N271 vóór de winter weghalen' (ingezonden)

  •   keer gelezen   Column

Geacht college van de gemeente Gennep,

Als ik destijds de regionale kranten goed heb gelezen, is er een tijdelijke proef op het wegvak van de doorgaande weg Venlo-Nijmegen in uw gemeente, in beide richtingen. Hiervoor is t.b.v. landbouwverkeer d.m.v. een afzetting een tweedeling op dit wegvak aangebracht. Hierover was toen heel veel gedoe in Gennep en in de pers; er zou na enige tijd geëvalueerd worden, waarna een definitieve beslissing zou worden genomen. Naderhand heb ik in de media niets meer vernomen.

Als de evaluatie nog niet is afgerond, wil ik mijn recente ervaring u toch even kenbaar maken.
Afgelopen zaterdag voegde ik via de brug over de Maas in Gennep in en het scheelde geen haar of een vanuit richting Heijen komende snel rijdende auto was met ons in botsing gekomen. Als je daar in gaat voegen en de situatie is je niet bekend, is dit zeer onoverzichtelijk en gevaarlijk. Borden die je moet bestuderen waar je moet rijden en gelijktijdig invoegen.

Het is een situatie die ik nog nergens op de Nederlandse wegen ben tegen gekomen. Het is voor ons gelukkig nog goed afgelopen.

Mijn suggestie: verwijder zo snel mogelijk deze obstakels op de weg en laat de oude veilige situatie terug keren. Normaal rijd ik heel vaak vanuit Nijmegen/Mook richting Cuijk en dan ben je er een beetje op voorbereid. Ik heb nog nooit een tractor of landbouwwerktuig op de daarvoor speciaal gereserveerde wegstrook gezien. Onze "bijna nare ervaring" deed zich voor bij het invoegen richting Plasmolen.

Niet gewend, onoverzichtelijk en gevaarlijk bij achterop komend verkeer op snelheid uit richting Heijen.

Ik hoop nu het politieke jaar ook in Gennep weer een aanvang gaat nemen dat de regio spoedig informatie krijgt van het het resultaat van de evaluatie. Laat in Gods naam deze obstakels VÓÓR DE WINTER als het straks weer donker en glad kan worden, van de weg halen en de oude veilige situatie terugkeren.

Een ter plekke onbekende automobilist schrikt zich rot als hij met deze situatie plotseling wordt geconfronteerd, zeker bij donker weer, 's nachts, mist en/of sneeuw.

Met vriendelijke groet,

L.Langenhoff
Cuijk

Meer berichten