De beoogde lokatie voor de woon-zorgvoorziening in Mook
De beoogde lokatie voor de woon-zorgvoorziening in Mook

Plannen gezondheidscentrum op locatie Pellus te Mook

Gezondheid 416 keer gelezen

MOOK | Het college van B en W van de gemeente Mook en Middelaar heeft een positief besluit genomen op het verzoek van de huisartsenpraktijk Mook en de fysiotherapiepraktijk Mook om een nieuw gezondheidscentrum te realiseren op de locatie van het pand 'Pellus' aan de Koningin Julianastraat te Mook.

Het gebouw 'Pellus' aan de Koningin Julianastraat te Mook is tot 2023 in erfpacht uitgegeven aan de Stichting Centrum Mook (SCM). SCM heeft aangegeven op korte termijn afstand te willen doen van de erfpacht. Dit betekent dat het eigendom weer terugkomt bij de gemeente. Vooruitlopend op de definitieve beëindiging van de erfpachtovereenkomst heeft de gemeente gesprekken gevoerd met de huisartsenpraktijk Mook en de fysiotherapiepraktijk Mook. Zij willen graag op de locatie van 'Pellus' een nieuw gezondheidscentrum realiseren. Het college van B&W staat positief ten opzichte van de plannen voor het gezondheidscentrum en wil in gezamenlijkheid met de initiatiefnemers de plannen voor het gezondheidscentrum verder uitwerken. Wethouder Geertjan Wienhoven (DGP): "De plannen voor een nieuw gezondheidscentrum in het centrum van Mook speelden al enige tijd. Nu de locatie van 'Pellus' beschikbaar komt, ontstaat er een unieke kans om opnieuw een deelproject in het centrum van Mook te realiseren'. Het gezondheidscentrum sluit goed aan op onze plannen voor de woon-zorgvoorziening aan de andere zijde van de Koningin Julianastraat. Daarnaast is er nu een kans om de inrichting van het openbaar gebied integraal op te pakken."

Herinrichting straten
Het college van B en W wil de plannen voor het gezondheidscentrum combineren met een herinrichting van de percelen aan de noordzijde van de Koningin Julianastraat, het gebied tussen de Groesbeekseweg en de basisschool. Dit zal moeten gebeuren in samenhang met de plannen voor de woon-zorgvoorziening aan de andere zijde van de Koningin Julianastraat. Het college wil de plannen voor de inrichting van het openbare gebied uitwerken in overleg met de omgeving.

Leegstand
Een deel van het gebouw 'Pellus' staat al geruime tijd leeg. Op dit moment is jeugd –en jongerenwerk Mook de enige huurder van een deel van het gebouw'. Zij maken beperkt gebruik van het gebouw. Het college wil de stichting de mogelijkheid bieden om voorlopig het gebruik van het pand te continueren. In de loop van 2017 zal echter voor de activiteiten uitgeweken moeten worden naar andere een andere locatie. Het college oriënteert zich samen met de stichting jeugd- en jongerenwerk op alternatieven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant