'Aandacht voor respijtzorg': woensdagavond 7 december in Cuijk.
'Aandacht voor respijtzorg': woensdagavond 7 december in Cuijk.

Informatiemarkt 'Aandacht voor respijtzorg' in Schouwburg Cuijk

Gezondheid Samenwerking Land van Cuijk 293 keer gelezen

CUIJK | Op woensdag 7 december wordt in de Schouwburg in Cuijk een informatiemarkt georganiseerd over respijtzorg. De organisatie is in handen van Steunpunt Mantelzorg, samen met de gemeenten uit het Land van Cuijk, Sociom, Blink, Zorgcentra Pantein, SWZ Zorg en Centrum Jeugd en Gezin.

Op de markt zijn aanbieders van respijtzorg te vinden en kunnen mantelzorgers terecht met vragen over (praktische) zaken rondom het regelen van respijtzorg. "Als u voor een ander zorgt, is het belangrijk dat u deze zorg af en toe even kunt overdragen. Zodat u even vrij bent en wat meer tijd voor uzelf hebt. Voor uw familie, vrienden of hobby's. Het tijdelijk overdragen van de mantelzorg aan een beroepskracht of een vrijwilliger heet respijtzorg", aldus het Steunpunt Mantelzorg. "Het kan gaan om opvang buitenshuis, zoals bij een dag- of weekendopvang. Maar ook om vervangende zorg in de vertrouwde omgeving thuis. Respijtzorg kan structureel zijn, bijvoorbeeld een dagdeel per week of om het weekend. Of incidenteel, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Uit onderzoek van Steunpunt Mantelzorg blijkt dat er nog te weinig bekendheid is met respijtzorg. Door deze informatiemarkt hopen we dat meer mantelzorgers ondersteund kunnen worden."
De informatiemarkt is woensdag 7 december van 18.30 tot 21.00 uur. Meer informatie of aanmelden via tel. (0485) 84 67 39 of per e-mail naar: info@mantelzorglvc.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant