De Nederlandse Obesitas Kliniek houdt op dinsdag 14 februari een voorlichtingsavond over obesitas.
De Nederlandse Obesitas Kliniek houdt op dinsdag 14 februari een voorlichtingsavond over obesitas.

Voorlichtingsavond 'behandeling morbide obesitas' in Maasziekenhuis Beugen

  •   keer gelezen   Gezondheid

BEUGEN | De Nederlandse Obesitas Kliniek organiseert op dinsdagavond 14 februari een voorlichtingsavond over morbide obesitas (ernstig overgewicht). Centraal staat  de multidisciplinaire aanpak, ondersteund door een operatieve ingreep. De bijeenkomst in het Maasziekenhuis in Beugen is gratis en bedoeld voor mensen met obesitas, hun naasten en andere belangstellenden.

Obesitas is een snel groeiend wereldwijd probleem. De gevolgen van obesitas zijn groot. Vooral de aan overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten zoals suikerziekte, slaapapneu en hart- en vaatziekten kunnen een kortere levensverwachting tot gevolg hebben. Daarnaast moet niet worden onderschat welke rol obesitas kan spelen in het dagelijkse leven. Alledaagse activiteiten kunnen soms erg moeilijk of zelfs onmogelijk worden. 

Langdurig begeleidingstraject
Obesitas is een chronische aandoening waar gelukkig iets aan kan worden gedaan. De behandeling richt zich op meer dan afvallen alleen. Centraal staat een ingrijpende verandering van leefstijl, ondersteund door een operatieve ingreep. De werkwijze kenmerkt zich door een hoge mate van professionaliteit en een multidisciplinaire aanpak (www.obesitaskliniek.nl). 
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 14 februari in het Maasziekenhuis Pantein in Beugen. Het programma start om 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via een mail naar info-eindhoven@obesitaskliniek.nl of bellen naar (040) 214 8200.
 

Meer berichten