Gemeente Mook en Middelaar houdt WMO-beleid en Jeugdhulp tegen het licht.
Gemeente Mook en Middelaar houdt WMO-beleid en Jeugdhulp tegen het licht.

Mook houdt WMO-beleid en Jeugdhulp tegen licht

  •   keer gelezen   Gezondheid

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar gaat met de gemeente Wijchen om de tafel zitten om de verschillen en overeenkomsten qua uitvoering van het WMO-beleid en Jeugdhulp. "Wij hebben een cliëntervaringsonderzoek laten uitvoeren en daar kwamen een aantal aandachtspunten uit naar voren", vertelt de Mookse burgemeester Wim Gradisen.

"Het algemene beeld van onze dienstverlening is positief", verzekert Gradisen, "maar over hoe tijdens een keukentafelgesprek samen met de cliënt naar oplossingen wordt gezocht, kwam geen duidelijk beeld naar voren. Ook de tevredenheid over met name onze lokale zorgaanbieders loopt wat achter."
Zodoende heeft het college van B en W besloten om een kwaliteitsonderzoek uit te laten voeren naar (lokale) zorgaanbieders. "En we gaan hierover in gesprek met de lokaal gecontracteerde partijen", vervolgt Gradisen.
De gemeente neemt het advies van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Mook en Middelaar over om contact op te nemen met de gemeente Wijchen om te kijken wat er geleerd kan worden van de werkwijze in die Gelderse gemeente.

Informatie
Een ander aandachtspunt is de wijze waarop cliënten worden geïnformeerd. In het voorjaar van 2017 wordt informatiemateriaal ontwikkeld ten aanzien van het Keukentafelgesprek. Gradisen: "Cliënten hebben behoefte aan informatie op papier en duidelijke informatie."

Meer berichten