Elly Pansier, directeur wonen van Mooiland.
Elly Pansier, directeur wonen van Mooiland.

"Begin op tijd met zoeken naar een geschikte woning voor je oude dag"

Gezondheid 2.715 keer gelezen

MILL | De Seniorenbeurs vindt vrijdag 6 en zaterdag 7 april plaats bij Fitland in Mill. Ook Mooiland is aanwezig. Elly Pansier, directeur Wonen, is een van de sprekers tijdens het symposium.

"We gaan op de Seniorenbeurs voorlichting geven aan ouderen. We willen ze charmant wakker schudden", steekt Pansier van wal. "Het is belangrijk om je tijdig te oriënteren op je oude dag", vervolgt ze. Mooiland heeft ruim 27.000 duizend woningen in 128 gemeenten. "Noord-oost Brabant is wel echt onze focusgebied", aldus Pansier. Veel huurders van Mooiland zijn senioren. "Wat ik hen wil meegeven is, verdiep je alvast in de materie. Wij werken op inschrijving. Ik raad dus ook altijd iedereen aan om alvast in te schrijven voor het geval dat. Verdiep je ook in de inkomenseisen. Niet iedereen komt bij ons in aanmerking voor een huurwoning."
Mooiland vindt het belangrijk om de wensen van huurders op leeftijd in kaart te brengen. "We zijn op dit moment bezig met duurzaamheidsprojecten. We willen al onze woningen minimaal naar label B brengen. Voorafgaand aan zo'n duurzaamheidsaanpak komt iemand van ons bij de mensen thuis langs. Dan brengen we meteen de wensen in kaart." Ouderen die in een woning van Mooiland wonen kunnen zelf zorg inkopen. "Wij verhuren seniorengeschikte woningen, maar zorg inkopen dat moeten de mensen zelf doen via de WMO (Wet Maatschappelijke Zorg red.)", zegt Pansier. Meer info over de seniorenbeurs: www.regionaleseniorenbeurs.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant