Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Maasziekenhuis Pantein organiseert de workshop Dansend in Balans sinds kort voor patiënten die in het Maasziekenhuis worden behandeld voor kanker.
Maasziekenhuis Pantein organiseert de workshop Dansend in Balans sinds kort voor patiënten die in het Maasziekenhuis worden behandeld voor kanker. (Foto: Maasziekenhuis)

Dansworkshops voor oncologiepatiënten Maasziekenhuis Pantein

  •   keer gelezen   Gezondheid

BEUGEN | Bewegen is gezond en zouden we dagelijks moeten doen. Dat is een mooi streven, maar wat als bewegen niet zo gemakkelijk gaat? Dan is er de workshop Dansend in Balans. Maasziekenhuis Pantein organiseert deze workshop sinds kort voor patiënten die in het Maasziekenhuis worden behandeld voor kanker.

Onder leiding van danslerares Gerty Jansen zijn deelnemers een uur lang aan het dansen en bewegen, van zittend op een stoel tot swingend in de zaal, op muziek variërend van licht klassiek tot modern en pop. Gerty: "Met dansen werk je aan je balans, houding, kracht, coördinatie en flexibiliteit. Allemaal aspecten die juist beïnvloed worden door de ziekte. Bovendien werkt dansen door in je geest. Je wordt er vrolijk van en het maakt alles even iets lichter."

Iedereen kan dansen
Je hoeft geen ster in dansen te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan dansen en doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen ritme. Dat maakt de workshop laagdrempelig en plezierig. En dat is te zien aan de deelnemers. Iedereen doet zijn best en heeft er lol in. "Je hebt niet eens in de gaten dat je aan het sporten bent."

Oude bekenden
Vrijwilligers en initiatiefnemers Len de Bruin en Marij de Best doen zelf enthousiast mee met de workshop. "Wij kennen Gerty nog van vroeger en na jaren kwamen we elkaar weer tegen. Al snel waren we razend enthousiast over haar programma Dansend in Balans. Wij zagen meteen de meerwaarde voor onze patiënten en zo is deze samenwerking tot stand gekomen."

Meer berichten